Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Montferland vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Montferland? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je immens veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina check je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bekijk je gemiddelde tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Montferland en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-montferland

Zonnescherm laten plaatsen in Montferland

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Montferland door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het scherm goed aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel specialisten in de regio. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Montferland en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De montage-specialist hangt het zonneschermen of de jaloezieën zoals afgesproken. Check of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Montferland

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Montferland wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele producten zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei dessins en maten. Houd rekening met kosten tussen de €475 tot wel €2575. In het stukje hierna lees je informatie over de meest moderne oplossingen.

Bestellen van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Noemenswaardig: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen liggen zo tussen de €900 tot €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven schommelen tussen de €450 – €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kan goed tegen een stootje.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Montferland biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De normale prijzen liggen zo tussen de €200 – €1150.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De tarieven variëren tussen de €310 en €1425 voor rolluiken bestellen in Montferland.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de sfeer van woonhuizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen liggen tussen de €750 t/m €1850.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Montferland: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen tussen de €330 en €975. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, probleemloos te bevestigen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, dakraam, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €55,00 tot €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Montferland: eenvoudig zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie tarieven van €105 oplopend tot €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie prijsindicaties van €65 tot €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Montferland: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel dessins en materialen als bijv. hout, stof, PVC, bamboe, kunststof. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een tarief van €67,5 tot wel €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. stof, hout, bamboe, kunststof, aluminium. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Montferland vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen, valramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten bij gemiddeld €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Montferland zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten bij om en nabij de €70 en kunnen oplopen tot €500.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse opties: het soort product, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In het volgende blokje bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Montferland in juli 2024.

ZonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2175
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€370 – €1400
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €140
Lamellen250 x 150 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €340
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Montferland. In het volgende blokje bespreken we informatie over de populairste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei en Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Bekijk ook: Roma, Toppoint, Novoferm, Bece, Husol, Weinor en Schlappi, Milano, Dickson, Copaco, Sunway, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Montferland

Goedkope zonwering kopen in Montferland? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder tref je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook leveranciers en shops in Brummen, Duiven en Zevenaar.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Check ook aanvullende info over:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in diverse kleuren, designs en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Montferland?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €200 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €805). Overige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €105 per kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Montferland?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Montferland. In die situaties komt een lokale installateur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het model vakkundig monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7038Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie