Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Koudekerk aan den Rijn vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Koudekerk aan den Rijn? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en regel je al vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals een screen werkt het beste om de zon en warmte te weren. Tevens biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan geweldig veel diverse modellen. Op deze pagina geven we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens bieden we de geschatte kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Koudekerk aan den Rijn en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

  • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
  • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
  • Je bespaart op de energierekening.
  • Voorkomt verkleuring van meubels.
  • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-koudekerk-aan-den-rijn

Zonnescherm laten plaatsen in Koudekerk aan den Rijn

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Koudekerk aan den Rijn door een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat de installatie fatsoenlijk opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je heel eenvoudig vakmannen uit de buurt. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

  1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

    Je begint met na te denken over welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

  2. Wat zijn de afmetingen?

    Bereken de ideale maten van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

  3. Hoe wil je het bedienen?

    Kies de gewenste bediening. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

  4. Vergelijken van aanbieders

    Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Koudekerk aan den Rijn en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

  5. Het ophangen van het systeem

    Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de experts. De montage-specialist levert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen op de gewenste manier. Test of het netjes is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Koudekerk aan den Rijn

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Koudekerk aan den Rijn is de meest efficiënte manier om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende producten zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende kleuren en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot wel €2900. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest moderne types.

Nieuwe terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Belangrijk: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €825 en €2000.

  • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
  • Een nette en strakke cassette aan de muur.
  • Handmatige of elektrische bediening.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen bedragen tussen de €375 – €1300.

  • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
  • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
  • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Koudekerk aan den Rijn is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten variëren tussen de €325 en €1175.

  • De cassette is klein en compact.
  • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
  • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten bedragen tussen de €350 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Koudekerk aan den Rijn.

  • Te monteren op praktische elke gevel.
  • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
  • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van de woning. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven liggen zo tussen de €750 t/m €1750.

  • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
  • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
  • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

  • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
  • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
  • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Koudekerk aan den Rijn: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten komen uit tussen de €330 tot €925. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in honderden soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen diverse modellen zoals lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, waterafstotende, transparante, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €60,00 – €155.

  • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Koudekerk aan den Rijn: voor iedereen zelf op te hangen.
  • Beschikbaar in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met kosten van €90 tot zo’n €325.

  • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
  • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
  • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan tarieven van €55 tot €150.

  • Elegante vorm van raamdecoratie.
  • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
  • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Koudekerk aan den Rijn: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Het aanbod bestaat uit diverse systemen en materialen als bijv. aluminium, PVC, bamboe, stof, kunststof. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een kostenplaatje van €80 tot +/- €240.

  • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
  • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals bamboe, stof, kunststof, aluminium, pvc. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

  • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
  • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
  • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Koudekerk aan den Rijn inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, dakramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij circa €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

  • Duurzaam product.
  • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
  • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Koudekerk aan den Rijn bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, rolhor, lamellenhor, voorzethor, inzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij om en nabij de €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

  • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam, draairaam.
  • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
  • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 worden gecalculeerd via velerlei onderdelen: het type product, type materiaal, de afmeting en het soort bediening. In het volgende blokje tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Koudekerk aan den Rijn in april 2024.

Categorie zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€820 – €2150
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€375 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1250
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €160
Lamellen180 x 180 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €300
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Koudekerk aan den Rijn. In het schema hieronder delen we details over de populairste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

  • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
  • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
  • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
  • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
  • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
  • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
  • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
  • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
  • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
  • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
  • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
  • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach & Wehkamp, FonQ, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker.
  • Overweeg ook: Bece, Deponti, Weinor, Novoferm, Toppoint, Husol & Swela, Schlappi, Dickson, Copaco, Milano, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Alphen aan den Rijn

Goedkope zonwering kopen in Koudekerk aan den Rijn? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna tonen wij adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website vergelijk je ook montagepartners en showrooms in Oude Wetering, Bodegraven en Hazerswoude-Dorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonweringssystemen per ruimte.

  • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
  • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
  • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
  • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
  • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
  • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
  • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Koudekerk aan den Rijn?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte prijzen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Screens €260 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een basis rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €760). Betaalbare keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €130 per raampartij). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, het materiaal, designs en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Koudekerk aan den Rijn?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Koudekerk aan den Rijn. Dan komt er een capabele montagepartner die ieder raam inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten op de juiste manier ophangen. Zo geniet je van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met stang of band is op zich ok, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2394, 2396

Plaats een reactie