Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Alphen aan den Rijn vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Alphen aan den Rijn? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn ontzettend veel verschillende modellen. Via onze site delen we een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens vind je gemiddelde kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Alphen aan den Rijn en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-alphen-aan-den-rijn

Zonnescherm laten plaatsen in Alphen aan den Rijn

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Alphen aan den Rijn via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product degelijk aangesloten wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel specialisten in de regio. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Alphen aan den Rijn en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De installateur plaatst het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het netjes is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Alphen aan den Rijn

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Alphen aan den Rijn is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende designs en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 en €2800. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest praktische oplossingen.

Het kopen van terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven onder het raam. Disclaimer: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €875 – €2000.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven bedragen tussen de €375 en €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Alphen aan den Rijn is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De onkosten schommelen tussen de €250 tot €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale prijzen schommelen tussen de €320 – €1450 voor rolluiken bestellen in Alphen aan den Rijn.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Uitleg over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €690 – €1850.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Alphen aan den Rijn: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €380 – €850. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, snel en simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei soorten zoals dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en unieke duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €62,50 tot €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Alphen aan den Rijn: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een prijskaartje van €95 tot zo’n €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht prijsindicaties van €60 tot €165.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Alphen aan den Rijn: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit mega veel systemen en materialen zoals hout, kunststof, PVC, bamboe, aluminium. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een prijs van €70 tot +/- €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals pvc, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Handig voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten vanaf €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Alphen aan den Rijn professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij zo’n €470. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Alphen aan den Rijn geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, hordeur, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten bij om en nabij de €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van meerdere zaken: het type model, het soort materiaal, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Alphen aan den Rijn in april 2024.

Model zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€870 – €2325
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€355 – €1250
Screenstot 400 cm breed€250 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €165
Lamellen250 x 150 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €380
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Alphen aan den Rijn. In de tabel hierna vergelijk je een overzicht met de grootste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach en Formido, Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Check ook: Novoferm, Husol, Toppoint, Deponti, Bece, Weinor en Milano, Sunway, Schlappi, Swela, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Alphen aan den Rijn

Goedkope zonwering kopen in Alphen aan den Rijn? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje bekijk je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en verkooppunten in Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Leiderdorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Alphen aan den Rijn?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De standaard kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €245 per raam / kozijn. Bij een knikarmscherm betaal je al snel €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een instap-rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €780). Voordelige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het type / model, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Alphen aan den Rijn?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Alphen aan den Rijn. In die situaties komt een gediplomeerde professional die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de installateur het product op de goede manier monteren. Met deze klusservice geniet je altijd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger is werkbaar, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408, 2409Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie