Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oude Wetering vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Oude Wetering? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €57,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is praktisch om zonnestralen te weren. Soms realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke combinaties. Via onze site kan je aan de slag met een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook delen we de geschatte kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Oude Wetering en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-oude-wetering

Zonnescherm laten plaatsen in Oude Wetering

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oude Wetering via een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles degelijk aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel bedrijven uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Oude Wetering en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De professional monteert het terrasscherm of de shutters zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het netjes is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Oude Wetering

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Oude Wetering is het meest doeltreffend om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere producten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €475 – €2725. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest praktische toepassingen.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Tip: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen bedragen tussen de €900 tot wel €2275.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten schommelen tussen de €375 tot wel €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Oude Wetering biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €225 tot wel €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen schommelen tussen de €270 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Oude Wetering.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Bestellen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan het karakter van van het pand. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven liggen tussen de €670 – €1750.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Oude Wetering: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen liggen tussen de €320 – €950. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden allerlei soorten zoals dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €57,50 – €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oude Wetering: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en brocante ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €110 tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een prijs van €62,5 tot €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Oude Wetering: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel dessins en materialen zoals bijv. bamboe, stof, aluminium, kunststof, PVC. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op prijzen van €85 tot wel €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals stof, pvc, bamboe, hout, aluminium. Ideaal voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €65 en lopen op tot €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Oude Wetering voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, dakramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Duurzaam product.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Oude Wetering geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij circa €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €750.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten: het type systeem, type materiaal, de afmeting en de manier van bedienen. In de tabel hieronder delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oude Wetering in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2350
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€360 – €1450
Screens2 – 4 meter breed€265 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1200
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €165
Lamellen100 x 250 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €280
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €380
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Oude Wetering. Hieronder tonen wij informatie over de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA & FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Formido.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Weinor, Toppoint, Novoferm, Roma & Swela, Lumenguard, Milano, Schlappi, Dickson, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Kaag en Braassem

Goedkope zonwering kopen in Oude Wetering? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje tref je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met installateurs en bedrijven in Oud Ade, Hazerswoude-Dorp en Rijpwetering.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest ideale buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras of Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in diverse kleuren, stoffen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Oude Wetering?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €215 per raam. In het geval van een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een instap-rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €775). Voordelige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €100 per raam / kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, prints en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Oude Wetering?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Oude Wetering. Dan komt er een deskundige monteur die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het model volgens de documentatie ophangen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2377

Plaats een reactie