Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Twijzel vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Twijzel? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De tarieven starten bij zo’n €82,50. Buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om zonnestralen te weren. Tevens biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse toepassingen. Op dit platform check je een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze check je een indicatie van de kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Twijzel en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-twijzel

Zonnescherm laten plaatsen in Twijzel

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Twijzel middels een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste manier opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Twijzel en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De vakman hangt het knikarmscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Test of het netjes is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Twijzel

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Twijzel is heel erg handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige opties zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze vormen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 – €2950. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest praktische producten.

Laten plaatsen van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Tip: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten schommelen tussen de €825 en €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen liggen zo tussen de €400 tot €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Twijzel is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten schommelen tussen de €250 – €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen liggen zo tussen de €290 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Twijzel.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €640 – €1725.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Twijzel: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €310 – €900. Bijgaand leggen we alles uit over de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in veel designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse varianten zoals elektrische, dakraam, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €55,00 en €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Twijzel: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op onkosten van €115 tot wel €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op tarieven van €50 oplopend tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Twijzel: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. In het assortiment zitten diverse modellen en materialen als onder andere PVC, hout, aluminium, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een kostenplaatje van €80 tot €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals aluminium, kunststof, pvc, hout, stof. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten bij gemiddeld €50 en lopen op tot €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Twijzel direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten bij gemiddeld €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Twijzel geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €600.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse opties: het model, type materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Twijzel in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2250
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€355 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€260 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €165
Lamellen100 x 50 cm€50 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €350
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Twijzel. In het overzicht hierna bieden wij een overzicht met de meest verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis, IKEA en Kwantum, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Andere merken: Deponti, Roma, Toppoint, Weinor, Bece, Husol en Swela, Schlappi, Copaco, Sunway, Milano, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Achtkarspelen

Goedkope zonwering kopen in Twijzel? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje verstrekken we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site vind je ook installateurs en verkooppunten in Surhuizum, Twijzelerheide en Augustinusga.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw huis hangt af van de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, vormen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Twijzel?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De normale onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Screens €280 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je al snel €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een normaal rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €770). Budget soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €145 op basis van één kozijn). De totale tarieven hangen af van: de gekozen constructie, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, kleur en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Twijzel?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Twijzel. Hierbij komt er een deskundige monteur die ieder raam inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product vakkundig ophangen. Zo profiteer je van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9286

Plaats een reactie