Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Friesland vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Friesland? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €80,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn enorm veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina bieden we een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bieden we een kostenindicatie en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Friesland en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Zonnescherm laten plaatsen in Friesland

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Friesland door een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat alles juist opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je razendsnel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en handigste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Friesland en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De installateur installeert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Test of het product goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Friesland

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse aspecten: het soort product, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna verstrekken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Friesland in mei 2024.

ZonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€855 – €2300
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€370 – €1500
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €165
Lamellen250 x 150 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €220
Plisségordijnen200 cm breed€120 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Friesland. In het schema hieronder delen we uitleg over de populairste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, Gamma, Hubo & Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, FonQ.
 • Ook interessant: Roma, Weinor, Deponti, Novoferm, Husol, Toppoint & Sunway, Swela, Dickson, Copaco, Milano, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Friesland

Bekijk specialisten in: Heerenveen, Weststellingwerf, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Dantumadiel, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Noardeast-Fryslân.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest handige soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in veel kleuren, motiefjes en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Friesland?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De normale onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €260 per raam. In het geval van een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een normaal rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €805). Betaalbare keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per raam / kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, dessins en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Friesland?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Friesland. Dan komt er een lokale installateur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de expert het systeem op de juiste manier aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt prima, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024