Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rotterdam-Albrandswaard vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Rotterdam-Albrandswaard? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit de wereld aan afzonderlijke combinaties. Via onze site bieden we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien geven we een kostenindicatie en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Rotterdam-Albrandswaard en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-rotterdam-albrandswaard

Zonnescherm laten plaatsen in Rotterdam-Albrandswaard

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Rotterdam-Albrandswaard door een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het scherm fatsoenlijk aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je razendsnel specialisten uit de buurt. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Rotterdam-Albrandswaard en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De professional hangt de screens of de lamellen zoals jij dat wilt. Test of het volgens de handleiding is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Rotterdam-Albrandswaard

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Rotterdam-Albrandswaard wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende designs en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot zo’n €2650. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest bekende keuzes.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Advies: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten liggen zo tussen de €900 tot wel €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het geeft veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven liggen zo tussen de €350 t/m €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Rotterdam-Albrandswaard is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten liggen tussen de €350 tot zo’n €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €320 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Rotterdam-Albrandswaard.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen bedragen tussen de €640 tot €1600.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Rotterdam-Albrandswaard: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten liggen zo tussen de €300 tot €850. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos op te hangen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen allerlei soorten zoals elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, dakraam, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €50,00 tot €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rotterdam-Albrandswaard: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een tarief van €100 tot zo’n €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met onkosten van €52,5 tot €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Rotterdam-Albrandswaard: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Leveranciers bieden tientallen modellen en materialen zoals bijv. stof, PVC, aluminium, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie tarieven van €70 tot zo’n €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van aluminium, hout, kunststof, bamboe, pvc. Geschikt voor grote ramen en bij een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Rotterdam-Albrandswaard direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten beginnen bij circa €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Rotterdam-Albrandswaard zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: inzethor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, lamellenhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen beginnen bij circa €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van velerlei aspecten: de productcategorie, materiaaltypes, de afmetingen en de bediening. In de tabel hierna bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Rotterdam-Albrandswaard in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2200
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€400 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €175
Lamellen180 x 180 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Rotterdam-Albrandswaard. In de tabel hieronder delen we informatie over de meest bekende merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Gamma, Praxis en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Novoferm, Husol, Deponti, Roma, Bece, Toppoint & Milano, Dickson, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Albrandswaard

Goedkope zonwering kopen in Rotterdam-Albrandswaard? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder delen we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagebedrijven en shops in Hoek van Holland, Poortugaal en Maasland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, dessins en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Rotterdam-Albrandswaard?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijzen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €700. Screens €265 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een normaal rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €820). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale prijzen hangen af van: de gewenste producten, de afmetingen, de bedieningsopties, de materiaalsoort, designs en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Rotterdam-Albrandswaard?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Rotterdam-Albrandswaard. In dat geval komt in deskundige monteur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de producten op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd ideale zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3165

Plaats een reactie