Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maasland vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Maasland? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €62,50. Professionele buitenzonwering als een markies is zeer handig om zonnestralen te weren. Mogelijk win je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je de wereld aan afzonderlijke soorten. Op dit platform vind je een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens delen we gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Maasland en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je behoudt je privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-maasland

Zonnescherm laten plaatsen in Maasland

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Maasland middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie volgens de documentatie aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Maasland en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De specialist monteert het uitvalscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of alles juist is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Maasland

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Maasland wordt gekocht door mensen om warmte in huis te voorkomen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse producten zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot zo’n €2500. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest geziene keuzes.

Het installeren van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Let op: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten liggen tussen de €875 en €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen bedragen tussen de €425 en €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Maasland is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De normale prijzen komen uit tussen de €250 tot zo’n €1125.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €300 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Maasland.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Investeren in markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het huis. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €670 t/m €1900.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Maasland: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €350 – €800. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest gekochte types.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig op te hangen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen verschillende types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €52,50 – €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maasland: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en authentieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €115 oplopend tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met onkosten van €62,5 tot €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Maasland: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen als onder andere PVC, kunststof, aluminium, stof, hout. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie tarieven van €72,5 tot +/- €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals stof, aluminium, pvc, bamboe, kunststof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Maasland op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij circa €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Maasland zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, inzethor, hordeur, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten bij gemiddeld €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende factoren: het soort systeem, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Maasland in juli 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€835 – €2175
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€355 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€275 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €175
Lamellen200 x 250 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €220
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elke winkel heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Maasland. In het volgende blokje bieden wij informatie over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo, Praxis & Bol.com, Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Overige merken: Weinor, Novoferm, Toppoint, Bece, Husol, Roma & Sunway, Swela, Lumenguard, Milano, Dickson, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Midden-Delfland

Goedkope zonwering kopen in Maasland? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder tref je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Goudriaan, Rhoon en Heerjansdam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in verschillende kleuren, dessins en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Maasland?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De geschatte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Screens €250 op basis van 1 raam. Bij een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €800). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €135 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het product, de maximale breedte, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, designs en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Maasland?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Maasland. Hierbij komt er een gediplomeerde montagepartner die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional de zonwering vakkundig aanbrengen. Met deze klusservice profiteer je van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met stang of band is op zich ok, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (tijdschakelaar, handzender, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3155

Plaats een reactie