Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oterleek vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Oterleek? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is er al vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn bijzonder veel verschillende systemen. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop delen we een indicatie van de kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Oterleek en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-oterleek

Zonnescherm laten plaatsen in Oterleek

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oterleek middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de goede manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je gemakkelijk bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type product het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Oterleek en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De vakman hangt de screens of de jaloezieën op de gewenste manier. Controleer of het product goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Oterleek

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oterleek wordt met name toegepast om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei materialen en groottes. De kosten variëren tussen de €500 tot €2525. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest populaire systemen.

Laten plaatsen van terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven variëren tussen de €875 tot €2000.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten liggen tussen de €375 tot €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Oterleek is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties schommelen tussen de €325 tot zo’n €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen variëren tussen de €250 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Oterleek.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten liggen tussen de €650 tot wel €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Oterleek: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €330 tot €825. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, moeiteloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €62,50 en €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Oterleek: heel simpel zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een warme en unieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een prijs van €100 tot wel €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met prijzen van €57,5 oplopend tot €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Oterleek: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel systemen en materialen als o.a. PVC, kunststof, stof, bamboe, aluminium. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een kostenplaatje van €80 tot zo’n €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van aluminium, pvc, hout, kunststof, bamboe. Praktisch voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij circa €70 en lopen op tot €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Oterleek met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Oterleek zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, lamellenhor, plissé hor, inzethor, hordeur, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €525.

 • Breed inzetbaar: draairaam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende blokje bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oterleek in april 2024.

Model zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2200
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€395 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€290 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €175
Lamellen200 x 250 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €240
Plisségordijnen100 x 150 cm€115 – €380
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Oterleek. In het volgende blokje delen we een toelichting op de populairste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Praxis, Hornbach en Kwantum, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Zie ook: Deponti, Bece, Novoferm, Husol, Roma, Toppoint & Lumenguard, Copaco, Dickson, Swela, Sunway, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in Oterleek? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel tonen wij bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook leveranciers en winkels in Koedijk, Grootschermer en Sint Pancras.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de woning. We delen nu de meest handige zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Zonwering offerte.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in diverse kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Oterleek?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige prijsindicaties bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €725. Zonnescreens €235 op basis van één kozijn. Bij een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €770). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €135 op basis van 1 raam). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Oterleek?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Oterleek. Er komt dan een capabele vakman die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het product op de goede manier vastzetten. Met deze klusservice geniet je van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met slinger of band is voldoende, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1842

Plaats een reactie