Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Alkmaar vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Alkmaar? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste om de zon en warmte te weren. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit tientallen diverse toepassingen. Via onze site vind je een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien bieden we een kostenindicatie en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Alkmaar (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-alkmaar

Zonnescherm laten plaatsen in Alkmaar

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Alkmaar door een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het product volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Alkmaar en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De professional levert de screens of de lamellen zoals overeengekomen. Ga altijd na of alles juist is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Alkmaar

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Alkmaar is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel opties zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse kleuren en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot €2675. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest moderne types.

Offerte voor knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Advies: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De kosten variëren tussen de €800 t/m €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €300 – €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Alkmaar is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven variëren tussen de €375 tot wel €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €290 en €1400 voor rolluiken bestellen in Alkmaar.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van (bedrijfs)panden. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten komen uit tussen de €680 – €1925.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Alkmaar: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen schommelen tussen de €310 tot €925. In het onderstaande stuk behandelen we de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig zelf te plaatsen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er zijn allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, transparante en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €55,00 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Alkmaar: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en brocante uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht onkosten van €95 tot wel €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan tarieven van €60 tot zo’n €160.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Alkmaar: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Leveranciers bieden tientallen modellen en materialen als bijvoorbeeld stof, aluminium, bamboe, PVC, hout. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijskaartje van €77,5 tot +/- €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals kunststof, stof, pvc, bamboe, aluminium. Geschikt voor lange / grote ramen en bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij circa €50 en kunnen oplopen tot €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Alkmaar vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten bij gemiddeld €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Alkmaar zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via een aantal opties: de productcategorie, het gewenste materiaal, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Alkmaar in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2100
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1575
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €145
Lamellen180 x 180 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Alkmaar. In de tabel hierna vind je informatie over de populairste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo & FonQ, Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Weinor, Bece, Toppoint, Novoferm, Deponti en Schlappi, Dickson, Sunway, Lumenguard, Swela, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in Alkmaar? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel tonen wij adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker check je ook montagepartners en bedrijven in Heiloo, Den Helder en Hollands Kroon.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, prints en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Alkmaar?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Buitenscreens €275 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €800). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €120 per kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het product, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, designs en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Alkmaar?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Alkmaar. Dan komt er een capabele professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de expert de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij deze service geniet je van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1800, 1801, 1802, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie