Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Barendrecht vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Barendrecht? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben immens veel diverse systemen. Via deze website delen we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien geven we de geschatte kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Barendrecht en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-barendrecht

Zonnescherm laten plaatsen in Barendrecht

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Barendrecht via een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de goede manier vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Barendrecht en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De montage-specialist installeert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals jij dat wilt. Test of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Barendrecht

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Barendrecht is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere artikelen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei dessins en groottes. De kosten variëren tussen de €500 tot wel €2650. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende keuzes.

Laten monteren van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven in de tuin. Let op: dit model kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven liggen zo tussen de €900 – €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven komen uit tussen de €450 t/m €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Barendrecht is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten komen uit tussen de €225 tot wel €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De tarieven bedragen tussen de €260 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Barendrecht.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Schrikt inbrekers af.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van huizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen liggen tussen de €660 tot zo’n €1800.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Barendrecht: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten bedragen tussen de €380 – €825. In de box hieronder bespreken we de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals verduisterende, elektrische, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €45,00 en €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Barendrecht: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en unieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met onkosten van €115 tot wel €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht tarieven van €52,5 tot zo’n €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Barendrecht: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, aluminium, bamboe, stof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €85 tot €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van bamboe, pvc, hout, stof, aluminium. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten vanaf €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Barendrecht vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten bij gemiddeld €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €950.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Barendrecht zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten vanaf €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, schuifraam, valraam, tuimelraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal keuzes: het type systeem, het materiaal, de maximale breedte en de bediening. In het volgende schema bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Barendrecht in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€860 – €2350
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€380 – €1250
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1400
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €175
Lamellen100 x 50 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €260
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Barendrecht. Hieronder delen we een overzicht met de beste verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, IKEA en Kwantum, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Deponti, Bece, Weinor, Novoferm, Husol, Roma & Lumenguard, Dickson, Copaco, Milano, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Barendrecht

Goedkope zonwering kopen in Barendrecht? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna verstrekken we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website kom je ook in contact met monteurs en showrooms in Rotterdam, Molenlanden en Alblasserdam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest handige zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bekijk snel meer details over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Barendrecht?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De huidige prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €700. Zonnescreens €275 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €785). Gunstiger geprijsde opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €120 per kozijn). De totale onkosten hangen af van: de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Barendrecht?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Barendrecht. Hierbij komt er een ervaren installateur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de professional het product vakkundig vastzetten. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met een handslinger is op zich ok, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2990, 2991, 2992, 2993, 2994, 2995

Plaats een reactie