Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Molenlanden vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Molenlanden? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €65,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is praktisch om zonnestralen te weren. Meestal win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse oplossing. Via onze site delen we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze doorzoek je gemiddelde kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Molenlanden en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-molenlanden

Zonnescherm laten plaatsen in Molenlanden

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Molenlanden via een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm fatsoenlijk aangesloten wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Molenlanden en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de vakmannen. De installateur hangt de screens of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Test of de totale constructie correct is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Molenlanden

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Molenlanden is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende producten zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot €2700. In de koopgids hierna beoordelen we de meest handige systemen.

Het kopen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Tip: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De onkosten schommelen tussen de €850 tot wel €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €350 en €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Molenlanden komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €250 tot zo’n €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je behoudt jouw privacy.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven schommelen tussen de €280 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Molenlanden.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van het huis. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven liggen tussen de €650 tot zo’n €1650.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Molenlanden: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties schommelen tussen de €330 – €900. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, dakraam, verduisterende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €45,00 tot €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Molenlanden: zonder problemen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en brocante ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een prijs van €110 tot wel €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht tarieven van €57,5 tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Molenlanden: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, kunststof, stof, aluminium, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan kosten van €65 tot zo’n €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals bamboe, aluminium, stof, pvc, hout. Praktisch voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Molenlanden inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Molenlanden zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze weert insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten beginnen bij zo’n €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse opties: het type product, type materiaal, de afmeting en het soort bediening. In de volgende tabel delen we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Molenlanden in juli 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2175
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1450
Screenstot 400 cm breed€265 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1450
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €170
Lamellen200 x 180 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €380
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Molenlanden. Hierna tonen wij een aanvulling op de meest bekende merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Karwei, Gamma en Leen Bakker, Formido, FonQ, Bol.com, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Bece, Husol, Novoferm, Weinor & Lumenguard, Dickson, Sunway, Schlappi, Copaco, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Molenlanden? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met installateurs en bedrijven in Ridderkerk, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk ook meer informatie over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie hangt af van de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Molenlanden?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige tarieven tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €260 per raam. In het geval van een terraszonwering betaal je al snel €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een basis rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €795). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: type systeem, de grootte van het systeem, soort bediening, type materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Molenlanden?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Molenlanden. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde professional die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional de producten goed vastzetten. Dankzij deze service profiteer je van fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken en schermen starten bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3366Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie