Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hulsberg vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Hulsberg? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest geschikt tegen hevige zon. Ook verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit immens veel verschillende modellen. Via onze site check je een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast delen we de geschatte kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Hulsberg en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-hulsberg

Zonnescherm laten plaatsen in Hulsberg

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hulsberg via een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat alles volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Hulsberg en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de installateurs. De specialist installeert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Controleer of het volgens de handleiding is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hulsberg

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Hulsberg is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige modellen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 t/m €2800. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest geziene types.

Laten monteren van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Disclaimer: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven bedragen tussen de €800 t/m €2250.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven bedragen tussen de €325 en €1275.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Hulsberg is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten variëren tussen de €275 tot €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties variëren tussen de €260 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Hulsberg.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van de woning. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €690 en €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Hulsberg: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten komen uit tussen de €380 en €950. In deze koopgids beoordelen we de meest interessante types.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €52,50 tot €155.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Hulsberg: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en karaktervolle ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijzen van €100 tot €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €60 tot €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Hulsberg: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Je kunt kiezen uit diverse modellen en materialen als bijvoorbeeld hout, kunststof, PVC, stof, bamboe. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie kosten van €72,5 tot +/- €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals hout, aluminium, bamboe, pvc, stof. Geschikt voor grote ramen en matchen goed met een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Hulsberg voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij circa €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hulsberg zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, hordeur, plissé hor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij zo’n €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei keuzes: het soort model, de materiaalkeuze, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hulsberg in juni 2024.

ZonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2300
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1575
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1300
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €170
Lamellen100 x 250 cm€60 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €260
Plisségordijnen120 cm breed€125 – €310
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hulsberg. In de tabel hieronder bespreken we uitleg over de meest verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei en Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Ook interessant: Husol, Roma, Toppoint, Weinor, Novoferm, Deponti en Lumenguard, Swela, Schlappi, Dickson, Copaco, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Beekdaelen

Goedkope zonwering kopen in Hulsberg? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder bespreken we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en verkooppunten in Wijlre, Walem en Berg en Terblijt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Hulsberg?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte investeringen tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Screens €250 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €835). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €120 per raam / kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, designs en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Hulsberg?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Hulsberg. Dan komt er een deskundige vakman die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het model volgens de documentatie bevestigen. Op die manier heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6336

Plaats een reactie