Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Berg en Terblijt vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Berg en Terblijt? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Vaak realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben de wereld aan verschillende toepassingen. Via onze site verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Ook geven we de huidige tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Berg en Terblijt en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-berg-en-terblijt

Zonnescherm laten plaatsen in Berg en Terblijt

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Berg en Terblijt door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het geheel degelijk aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Berg en Terblijt en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De professional installeert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Berg en Terblijt

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Berg en Terblijt is heel erg handig om je woning wat te verkoelen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige toepassingen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in velerlei dessins en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 en €2525. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest handige modellen.

Effecten van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Disclaimer: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen liggen zo tussen de €825 t/m €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten liggen tussen de €325 tot zo’n €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Berg en Terblijt is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Advies: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven schommelen tussen de €250 en €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Genieten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €290 en €1375 voor rolluiken bestellen in Berg en Terblijt.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de sfeer van huizen. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €720 en €1625.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Berg en Terblijt: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties variëren tussen de €310 tot €875. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig te plaatsen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, elektrische, transparante, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en het duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €47,50 en €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Berg en Terblijt: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en huiselijke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €115 tot zo’n €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie tarieven van €65 tot +/- €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Berg en Terblijt: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen als bijv. bamboe, PVC, aluminium, kunststof, stof. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een kostenplaatje van €67,5 tot €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. kunststof, hout, bamboe, aluminium, stof. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij om en nabij de €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Berg en Terblijt voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten bij om en nabij de €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Berg en Terblijt bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, rolhor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten vanaf €75 en kunnen oplopen tot €550.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren: het soort product, type materiaal, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Berg en Terblijt in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2000
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€380 – €1250
Screenstot 400 cm breed€275 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€310 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €175
Lamellen150 x 100 cm€60 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €380
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Berg en Terblijt. In het volgende schema bekijk je uitleg over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis & FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Roma, Toppoint, Husol, Novoferm en Schlappi, Milano, Lumenguard, Dickson, Sunway, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Valkenburg aan de Geul

Goedkope zonwering kopen in Berg en Terblijt? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook fabrikanten en verkooppunten in Scheulder, Schimmert en Ransdaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Berg en Terblijt?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijzen hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €210 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een normaal rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €845). Betaalbare binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €120 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, de materiaalsoort, kleuren en prints en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Berg en Terblijt?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Berg en Terblijt. Hierbij komt er een capabele professional die ieder raam inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de montagepartner de producten op de goede manier monteren. Dankzij deze service ben je zeker van goede zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6325

Plaats een reactie