Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schimmert vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Schimmert? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €85,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. Ook verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan immens veel afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens doorzoek je de geschatte kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Schimmert en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-schimmert

Zonnescherm laten plaatsen in Schimmert

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Schimmert via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Schimmert en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. Het installatiebedrijf monteert de screens of gordijnen zoals overeengekomen. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Schimmert

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Schimmert is praktisch om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 – €2925. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest praktische systemen.

Informatie en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Noemenswaardig: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen bedragen tussen de €800 – €2150.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen liggen zo tussen de €450 en €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Schimmert is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten variëren tussen de €375 tot zo’n €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten schommelen tussen de €260 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Schimmert.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen komen uit tussen de €680 t/m €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Schimmert: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen bedragen tussen de €370 tot €850. In het onderstaande stuk bespreken we de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, snel en simpel zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €50,00 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schimmert: voor iedereen zelf te monteren.
 • Assortiment in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen bieden een knusse en karakteristieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een prijskaartje van €110 tot €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een prijs van €50 tot +/- €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Schimmert: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit mega veel dessins en materialen zoals bijv. aluminium, hout, bamboe, kunststof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht prijzen van €70 tot +/- €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. kunststof, pvc, stof, aluminium, hout. Perfect voor grote ramen en matchen goed met een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Schimmert in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten vanaf €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Schimmert zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, voorzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van een aantal onderdelen: het artikel, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schimmert in juni 2024.

ZonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1625
Screens1 – 3 meter breed€290 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €140
Lamellen200 x 180 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €270
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €310
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Schimmert. In het volgende blokje delen we een toelichting op de populairste merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Karwei, Hubo en Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Kwantum.
 • Overweeg ook: Novoferm, Weinor, Deponti, Husol, Toppoint, Roma & Copaco, Lumenguard, Sunway, Dickson, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Beekdaelen

Goedkope zonwering kopen in Schimmert? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel bespreken we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site bekijk je ook montagepartners en verkooppunten in Ransdaal, Hulsberg en Wijlre.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, dessins en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Schimmert?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde kosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €260 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een basis rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €760). Alternatieve producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per raam). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, dessins en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Schimmert?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Schimmert. In dat geval komt in ervaren monteur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur de zonwering volgens de documentatie bevestigen. Met deze klusservice geniet je van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is acceptabel, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens starten bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6333

Plaats een reactie