Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schinveld vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Schinveld? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Ook geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn geweldig veel afzonderlijke systemen. Via onze site kan je aan de slag met een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens verstrekken we gemiddelde kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Schinveld (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-schinveld

Zonnescherm laten plaatsen in Schinveld

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Schinveld via een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker alles degelijk bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Schinveld en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De professional levert de screens of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Ga altijd na of alles juist is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Offerte op maat van raambekleders in Schinveld

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Schinveld werkt erg goed om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere producten zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €450 en €2650. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest verkochte toepassingen.

Kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €800 tot €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Moderne eigentijdse look.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen schommelen tussen de €325 en €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Schinveld is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten variëren tussen de €300 – €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De totale investeringen liggen tussen de €260 en €1250 voor rolluiken bestellen in Schinveld.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Effecten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen liggen zo tussen de €680 tot wel €1850.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Schinveld: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten bedragen tussen de €300 tot €875. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante opties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos te monteren, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €65,00 en €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schinveld: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan prijsindicaties van €95 tot wel €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie tarieven van €57,5 tot +/- €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Schinveld: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden diverse dessins en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, aluminium, stof, hout. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een tarief van €67,5 tot €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van pvc, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Praktisch voor hoge / grote ramen en bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij gemiddeld €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Schinveld vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij circa €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Schinveld zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, lamellenhor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, draairaam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via een aantal aspecten: het model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. Hierna delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schinveld in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2225
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€280 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1425
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €170
Lamellen200 x 200 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €280
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €360
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Schinveld. In de volgende tabel bekijk je uitleg over de meest verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma & Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Overweeg ook: Bece, Deponti, Toppoint, Weinor, Husol, Roma en Dickson, Swela, Sunway, Copaco, Milano, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Beekdaelen

Goedkope zonwering kopen in Schinveld? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker ontdek je ook monteurs en showrooms in Oirsbeek, Jabeek en Doenrade.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de beste zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, dessins en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Schinveld?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijsindicaties tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €650. Zonnescreens €235 per raam / kozijn. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een basis rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €795). Overige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, type materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Schinveld?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Schinveld. In die situaties komt een gediplomeerde expert die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional de zonwering goed monteren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met een handslinger werkt in de basis mooi, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6450, 6451

Plaats een reactie