Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oirsbeek vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Oirsbeek? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €55,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. Daarnaast creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende oplossing. Op dit portaal geven we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop check je een kostenindicatie en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Oirsbeek en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-oirsbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Oirsbeek

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oirsbeek middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het systeem fatsoenlijk opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Oirsbeek en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De specialist levert het terrasscherm of de plissés zoals overeengekomen. Check of het netjes is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Oirsbeek

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Oirsbeek is zeer handig om warmte in huis tegen te gaan. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse producten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot €2950. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest praktische systemen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven liggen tussen de €825 en €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven liggen zo tussen de €375 tot €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Oirsbeek is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven liggen tussen de €300 en €1125.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Informatie over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten komen uit tussen de €290 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Oirsbeek.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Details over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale tarieven schommelen tussen de €750 en €1925.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oirsbeek: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €380 en €825. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, transparante, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €65,00 tot €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oirsbeek: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een speelse en brocante ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €95 tot €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met prijzen van €55 tot wel €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Oirsbeek: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit mega veel soorten en materialen zoals bijv. hout, kunststof, PVC, stof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een kostenplaatje van €67,5 tot zo’n €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van stof, pvc, hout, kunststof, bamboe. Toe te passen voor grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij zo’n €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Oirsbeek met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij €470 en lopen op tot €880.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Oirsbeek zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hordeur, rolhor, voorzethor, inzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij €75 en kunnen oplopen tot €775.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van verschillende keuzes: het soort model, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en het soort bediening. In de onderstaande tabel tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oirsbeek in juni 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€820 – €2075
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€390 – €1300
Screens1 – 4 meter breed€255 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €160
Lamellen200 x 200 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €200
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Oirsbeek. In het schema hieronder verstrekken we uitleg over de grootste merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Gamma, Hubo, Praxis & Kwantum, Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Zie ook: Novoferm, Weinor, Roma, Husol, Deponti, Bece & Swela, Dickson, Sunway, Lumenguard, Copaco, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Beekdaelen

Goedkope zonwering kopen in Oirsbeek? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna verstrekken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook monteurs en verkooppunten in Schinnen, Doenrade en Hoensbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, designs en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Oirsbeek?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard onkosten helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €230 op basis van 1 raam. Bij een knikarmscherm betaal je al snel €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een standaard rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €805). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Oirsbeek?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Oirsbeek. Hierbij komt een lokale montagepartner die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de professional het product volgens de documentatie monteren. Op die manier ben je verzekerd van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen starten bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6438

Plaats een reactie