Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sweikhuizen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Sweikhuizen? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit ontzettend veel verschillende oplossing. Via deze website check je een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij doorzoek je gemiddelde kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Sweikhuizen en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-sweikhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Sweikhuizen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sweikhuizen door een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm juist aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met specialisten in de gemeente. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Sweikhuizen en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf plaatst de screens of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Sweikhuizen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Sweikhuizen werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere producten zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 – €2725. In het volgende gedeelte lees je informatie over de beste oplossingen.

Korte info over terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Tip: het zonnescherm kan vies worden door regen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €900 – €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten liggen tussen de €425 – €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Sweikhuizen is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €375 tot zo’n €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Te integreren in het kozijn.

Genieten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale prijzen schommelen tussen de €370 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Sweikhuizen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Altijd met goede garantie.

Informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het gebouw. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €690 t/m €1925.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Sweikhuizen: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €350 – €950. In de box hieronder leggen we alles uit over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig te bevestigen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze verkopen diverse varianten zoals transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €47,50 – €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sweikhuizen: zonder problemen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een knusse en brocante ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan tarieven van €110 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie kosten van €57,5 tot €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Sweikhuizen: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel dessins en materialen als bijv. kunststof, aluminium, bamboe, PVC, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een tarief van €85 oplopend tot €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van hout, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten beginnen bij €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Sweikhuizen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €400 en kunnen oplopen tot €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Sweikhuizen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, lamellenhor, inzethor, voorzethor, rolhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende aspecten: het type product, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sweikhuizen in juni 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€855 – €2000
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€280 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€75 – €150
Lamellen250 x 250 cm€55 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Sweikhuizen. Hieronder vind je informatie over de meest verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo & FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Bekijk ook: Deponti, Toppoint, Roma, Novoferm, Husol, Weinor en Dickson, Copaco, Milano, Swela, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Beekdaelen

Goedkope zonwering kopen in Sweikhuizen? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder vergelijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vergelijk je ook fabrikanten en bedrijven in Windraak, Spaubeek en Puth.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in verschillende kleuren, stoffen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Sweikhuizen?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €250 op basis van 1 raam. Bij een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €815). Overige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €105 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de grootte (lengte en breedte), bediening, de materiaalsoort, dessins en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Sweikhuizen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Sweikhuizen. In dat geval komt in lokale installateur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de expert de producten volgens de documentatie vastzetten. Dankzij deze service profiteer je van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6174

Plaats een reactie