Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Windraak vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Windraak? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende soorten. Via onze site check je een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze vind je een kostenindicatie en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Windraak en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-windraak

Zonnescherm laten plaatsen in Windraak

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Windraak middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je razendsnel specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Windraak en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De professional installeert het knikarmscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Test of het netjes is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in Windraak

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Windraak is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse artikelen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende dessins en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 t/m €2800. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest bekende systemen.

Tips voor terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Tip: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De kosten liggen tussen de €800 t/m €2225.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €450 en €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Windraak is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties variëren tussen de €325 tot wel €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Details over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten bedragen tussen de €340 en €1425 voor rolluiken bestellen in Windraak.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het gemak van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan de sfeer van het pand. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen liggen tussen de €680 tot €1625.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Windraak: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten liggen tussen de €300 – €850. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest interessante types.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in veel kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt diverse modellen zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €55,00 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Windraak: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en huiselijke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €95 tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €65 oplopend tot €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Windraak: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen zoals o.a. PVC, hout, aluminium, bamboe, kunststof. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €75 tot wel €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals stof, hout, pvc, bamboe, aluminium. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Windraak in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Windraak zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, voorzethor, hordeur, inzethor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten bij gemiddeld €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Te monteren op: valraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren: het soort product, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Windraak in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2125
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1475
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €160
Lamellen200 x 250 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €260
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Windraak. In het overzicht hierna bespreken we details over de meest bekende merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Karwei, Gamma en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Bece, Roma, Weinor, Husol, Toppoint, Deponti & Swela, Sunway, Dickson, Milano, Lumenguard, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Sittard-Geleen

Goedkope zonwering kopen in Windraak? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna bieden wij adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal ontdek je ook fabrikanten en winkels in Einighausen, Puth en Guttecoven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, designs en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Windraak?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €240 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een basis rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €790). Budget opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; type systeem, de afmetingen, de bedieningsopties, het soort materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Windraak?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Windraak. Hierbij komt een gediplomeerde monteur die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het model degelijk monteren. Zo geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met stang of band is voldoende, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6153

Plaats een reactie