Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Well vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Well? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit immens veel diverse producten. Via onze site doorzoek je een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens check je de huidige tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Well en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-well

Zonnescherm laten plaatsen in Well

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Well via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het product op de goede manier aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig experts uit de buurt. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Well en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf plaatst het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals afgesproken. Toets of de totale constructie correct is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Well

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Well is heel erg handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere artikelen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 tot zo’n €2950. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest moderne modellen.

Tips voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Advies: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen liggen tussen de €825 tot €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen bedragen tussen de €400 t/m €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Well is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten schommelen tussen de €325 tot zo’n €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 en €1375 voor rolluiken bestellen in Well.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Tips voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Ze dragen bij aan het karakter van van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen variëren tussen de €630 tot €1725.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Well: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €370 tot €900. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen allerlei types zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €62,50 – €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Well: eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een prijskaartje van €95 tot +/- €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan onkosten van €52,5 tot zo’n €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Well: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen systemen en materialen als bijvoorbeeld aluminium, PVC, stof, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een kostenplaatje van €67,5 tot wel €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van stof, pvc, hout, kunststof, bamboe. Ideaal voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij zo’n €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Well op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten vanaf €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Well geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit model weert ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten vanaf €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €550.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, valraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei zaken: het type model, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Well in juli 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€800 – €2150
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1575
Screenstot 400 cm breed€265 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1450
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €155
Lamellen200 x 250 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €210
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Well. In de tabel hieronder bieden wij details over de meest verkochte merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma en FonQ, Bol.com, Formido, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Andere merken: Weinor, Bece, Deponti, Roma, Novoferm, Husol en Swela, Milano, Sunway, Copaco, Lumenguard, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Bergen Limburg

Goedkope zonwering kopen in Well? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder verstrekken we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker kom je ook in contact met fabrikanten en verkooppunten in Afferden, Well en Siebengewald.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest populaire zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in veel kleuren, vormen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Well?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele onkosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €550. Buitenscreens €290 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een normaal rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €845). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het product, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, prints en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Well?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Well. In die situaties komt een deskundige vakman die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional het systeem op de juiste manier aanbrengen. Met deze klusservice ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met een handslinger werkt prima, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5854, 5855

Plaats een reactie