Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bergen Limburg vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Bergen Limburg? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Eveneens geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben tientallen verschillende oplossing. Via deze website vind je een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens vind je gemiddelde tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Bergen Limburg (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-bergen-limburg

Zonnescherm laten plaatsen in Bergen Limburg

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Bergen Limburg middels een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het product degelijk opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de overkapping of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Bergen Limburg en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De professional levert het knikarmscherm of de plissés zoals gewenst. Controleer of het product goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Bergen Limburg

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Bergen Limburg wordt met name toegepast om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse toepassingen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende designs en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot zo’n €2525. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de beste modellen.

Offerte voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten schommelen tussen de €875 tot wel €2275.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €475 tot €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Bergen Limburg is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven schommelen tussen de €375 tot wel €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Bergen Limburg.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Schrikt inbrekers af.

Tips voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van huizen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven variëren tussen de €660 tot wel €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Bergen Limburg: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven bedragen tussen de €330 tot €900. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig aan te brengen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €60,00 – €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Bergen Limburg: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te koop in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en brocante ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een prijs van €110 tot €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan prijsindicaties van €62,5 tot wel €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Bergen Limburg: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals onder andere hout, aluminium, PVC, bamboe, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een kostenplaatje van €82,5 tot +/- €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. bamboe, aluminium, hout, stof, pvc. Toe te passen voor brede / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Bergen Limburg in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij circa €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bergen Limburg zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, plissé hor, voorzethor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Te monteren op: draairaam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 hangen af van velerlei zaken: het soort product, type materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bergen Limburg in april 2024.

Model zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€865 – €2300
Uitvalschermtot 4 meter breed€380 – €1575
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1225
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €140
Lamellen100 x 50 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €260
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Bergen Limburg. In de tabel hierna tref je informatie over de meest bekende merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo & Formido, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Bekijk ook: Husol, Novoferm, Roma, Toppoint, Bece, Weinor en Copaco, Milano, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Bergen Limburg

Goedkope zonwering kopen in Bergen Limburg? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna tonen wij contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook montagepartners en verkopers in Venlo, Deurne en Laarbeek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest handige zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bezoek ook onze pagina over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in meerdere kleuren, vormen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Bergen Limburg?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €650. Buitenscreens €275 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering betaal je ongeveer €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een instap-rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €810). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €125 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, dessins en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Bergen Limburg?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Bergen Limburg. Hierbij komt een lokale expert die ieder kozijn opmeet aan huis. Kort daarna kan de professional het systeem degelijk vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger is op zich ok, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5854, 5855Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie