Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Blaricum vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Blaricum? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn enorm veel afzonderlijke modellen. Op dit platform bieden we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast geven we een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Blaricum (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-blaricum

Zonnescherm laten plaatsen in Blaricum

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Blaricum door een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de juiste manier vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel leveranciers in de regio. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Blaricum en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De installateur levert het uitvalscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Check of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Blaricum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Blaricum is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei dessins en maten. De kosten variëren tussen de €425 en €2800. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de beste systemen.

Details over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Tip: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten bedragen tussen de €875 tot €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het geeft voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen schommelen tussen de €475 tot wel €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Blaricum is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten variëren tussen de €225 tot €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Effecten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen komen uit tussen de €330 en €1400 voor rolluiken bestellen in Blaricum.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Details over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €680 – €1925.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Blaricum: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen variëren tussen de €350 – €875. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, makkelijk te installeren, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, elektrische, dakraam, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €60,00 – €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Blaricum: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Aanbod in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een exclusieve en brocante ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan tarieven van €95 tot +/- €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan een tarief van €47,5 tot zo’n €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Blaricum: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden gigantisch veel modellen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, bamboe, PVC, stof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een tarief van €67,5 tot wel €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, kunststof, aluminium, stof, hout. Ideaal voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Blaricum in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Blaricum zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, rolhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij circa €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse factoren: het type model, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In het volgende blokje vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Blaricum in juli 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€870 – €2050
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1550
Screens300 cm – 400 cm breed€265 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1400
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €175
Lamellen150 x 100 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €350
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Blaricum. In het volgende blokje verstrekken we informatie over de populairste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach & Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Novoferm, Weinor, Husol, Bece & Sunway, Dickson, Swela, Lumenguard, Milano, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Blaricum

Goedkope zonwering kopen in Blaricum? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en winkels in Huizen, Hilversum en Ouder-Amstel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Check ook aanvullende info over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Blaricum?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €230 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een normaal rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €755). Alternatieve keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €100 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; type systeem, het formaat, bediening, de materiaaltypes, designs en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Blaricum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Blaricum. In die situaties komt een lokale vakman die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het zonnescherm fatsoenlijk vastzetten. Met deze klusservice heb je gegarandeerd optimale zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & screens starten bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1260, 1261, 1262, 1272

Plaats een reactie