Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aerdenhout vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Aerdenhout? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Meestal behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je tientallen afzonderlijke oplossing. Op dit platform verstrekken we een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien bieden we een indicatie van de kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Aerdenhout en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-aerdenhout

Zonnescherm laten plaatsen in Aerdenhout

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Aerdenhout door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat alles degelijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je razendsnel experts die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Aerdenhout en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De installateur plaatst het zonneschermen of de jaloezieën zoals besproken. Loop na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Aerdenhout

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Aerdenhout is heel erg handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende toepassingen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in allerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot €2725. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest verkochte toepassingen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Let op: dit model kan kapot waaien bij wind. De tarieven bedragen tussen de €825 tot €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 t/m €1300.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Aerdenhout is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties liggen tussen de €300 – €1125.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen liggen zo tussen de €290 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Aerdenhout.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Altijd met goede garantie.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €700 tot wel €1925.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Aerdenhout: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €350 tot €950. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire producten.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan allerlei types zoals waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De tarieven liggen zo tussen de €45,00 – €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aerdenhout: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en unieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan tarieven van €115 tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een tarief van €62,5 tot €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Aerdenhout: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden ontzettend veel kleuren en materialen als kunststof, PVC, bamboe, hout, stof. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een kostenplaatje van €82,5 tot €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. bamboe, kunststof, stof, aluminium, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Aerdenhout inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij circa €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Aerdenhout zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor, inzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij om en nabij de €80 en lopen op tot €600.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, draairaam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via velerlei zaken: het soort model, materiaaltypes, het formaat en het soort bediening. Hieronder vergelijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Aerdenhout in juli 2024.

Zonwering typeFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2225
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1475
Screens100 cm – 400 cm breed€255 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €150
Lamellen200 x 250 cm€45 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €330
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Ieder merk heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Aerdenhout. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de meest verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Hubo, Karwei en FonQ, Kwantum, Formido, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Husol, Weinor, Bece, Roma, Deponti, Toppoint en Dickson, Copaco, Schlappi, Swela, Sunway, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Bloemendaal

Goedkope zonwering kopen in Aerdenhout? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vind je ook installateurs en winkels in Spaarnwoude, Vogelenzang en Santpoort-Noord.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest praktische zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, dessins en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Aerdenhout?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €675. Screens €270 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een instap-rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €775). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per raampartij). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het product, het inmeten (afmetingen), soort bediening, het materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Aerdenhout?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Aerdenhout. Hierbij komt een lokale professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman de producten goed monteren. Op die manier heb je gegarandeerd goede zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken en screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2110, 2111, 2114

Plaats een reactie