Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Spaarnwoude vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Spaarnwoude? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is al verkrijgbaar voor €70,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel diverse producten. Op dit portaal verstrekken we een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien vind je een kostenindicatie en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Spaarnwoude en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-spaarnwoude

Zonnescherm laten plaatsen in Spaarnwoude

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Spaarnwoude middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker de installatie juist geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, extra schaduw, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Spaarnwoude en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De installateur hangt het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Toets of het volgens de handleiding is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Spaarnwoude

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Spaarnwoude werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende toepassingen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €425 tot wel €2575. In het stukje hierna bespreken we de meest moderne producten.

Investeren in terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven onder het raam. Belangrijk: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen bedragen tussen de €925 t/m €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten liggen tussen de €425 tot zo’n €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Spaarnwoude is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De normale tarieven schommelen tussen de €300 tot €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Te integreren in het kozijn.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale tarieven variëren tussen de €280 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Spaarnwoude.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Enorm lange levensduur.

Kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij brocante woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van (bedrijfs)panden. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten variëren tussen de €730 t/m €1775.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Spaarnwoude: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Ook brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen zo tussen de €300 en €950. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, moeiteloos op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische en de duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €45,00 – €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Spaarnwoude: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een prijskaartje van €110 tot €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met tarieven van €47,5 tot wel €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Spaarnwoude: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit tientallen soorten en materialen zoals onder andere aluminium, PVC, kunststof, bamboe, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met prijsindicaties van €82,5 tot zo’n €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. kunststof, aluminium, stof, hout, bamboe. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Spaarnwoude voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten vanaf €420 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Spaarnwoude geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, rolhor, lamellenhor, inzethor, hordeur, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal onderdelen: het artikel, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Spaarnwoude in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€800 – €2350
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€255 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1275
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €155
Lamellen150 x 100 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €200
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €320
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Spaarnwoude. In het schema hierna tref je een aanvulling op de meest bekende merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei en Bol.com, Wehkamp, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Husol, Weinor, Bece, Toppoint, Novoferm, Roma en Swela, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Spaarnwoude? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform kom je ook in contact met installatiepartners en verkooppunten in Spaarndam, Santpoort-Noord en Spaarndam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest populaire zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in veel kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Spaarnwoude?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De standaard prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €250 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een instap-rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €825). Alternatieve opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 per raam / kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Spaarnwoude?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Spaarnwoude. In die situaties komt een capabele vakman die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het systeem fatsoenlijk bevestigen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met slinger of band is op zich ok, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2064

Plaats een reactie