Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering 1e Exloërmond vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in 1e Exloërmond? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. Soms geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn immens veel diverse producten. Via onze site kan je aan de slag met een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze geven we gemiddelde tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in 1e Exloërmond en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-1e-exloermond

Zonnescherm laten plaatsen in 1e Exloërmond

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in 1e Exloërmond door een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de goede manier vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de voorkant of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit 1e Exloërmond en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De specialist plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals besproken. Loop na of de totale constructie correct is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in 1e Exloërmond

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering 1e Exloërmond is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere toepassingen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 tot wel €2550. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de beste producten.

Meer informatie over knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek onder het raam. Tip: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten bedragen tussen de €800 tot zo’n €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven liggen tussen de €400 en €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in 1e Exloërmond is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €275 tot zo’n €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties komen uit tussen de €330 tot €1275 voor rolluiken bestellen in 1e Exloërmond.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Tips voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van het pand. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €670 tot wel €1925.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie 1e Exloërmond: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen zo tussen de €330 en €875. In het stukje hieronder delen we veel info over de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, moeiteloos aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen diverse modellen zoals kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, waterafstotende, transparante, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €55,00 – €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in 1e Exloërmond: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Assortiment in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en landelijke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijskaartje van €105 tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan een prijskaartje van €52,5 tot €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën 1e Exloërmond: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit oneindig veel modellen en materialen zoals onder andere bamboe, aluminium, stof, hout, kunststof. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan prijsindicaties van €77,5 tot +/- €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals stof, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Praktisch voor brede / grote ramen en matchen goed met een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten vanaf €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in 1e Exloërmond voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in 1e Exloërmond zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, hordeur, plissé hor, lamellenhor, rolhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Deze weert insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten vanaf €80 en kunnen oplopen tot €600.

 • Breed inzetbaar: vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal aspecten: het type product, materiaaltypes, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in 1e Exloërmond in juli 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2175
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1500
Screens2 – 4 meter breed€260 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €165
Lamellen150 x 100 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in 1e Exloërmond. In het schema hieronder tref je details over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis en Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Toppoint, Novoferm, Deponti, Roma, Weinor, Bece en Copaco, Schlappi, Swela, Milano, Dickson, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in 1e Exloërmond? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna tref je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site bekijk je ook fabrikanten en shops in Zandberg, Exloërveen en Veelerveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in diverse kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in 1e Exloërmond?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €650. Screens €250 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een standaard rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €750). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het type / model, de maximale breedte, soort bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in 1e Exloërmond?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in 1e Exloërmond. Hierbij komt er een gespecialiseerde installateur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de expert het systeem op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice profiteer je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is op zich ok, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9573

Plaats een reactie