Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drenthe vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Drenthe? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit geweldig veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij geven we de geschatte kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Drenthe en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).

Zonnescherm laten plaatsen in Drenthe

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Drenthe middels een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm goed aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Drenthe en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de installateurs. De vakman monteert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Check of het netjes is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Drenthe

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van een aantal opties: het type product, het materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Drenthe in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€830 – €2300
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1500
Screenstot 400 cm breed€265 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €145
Lamellen100 x 250 cm€70 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Drenthe. In het volgende blokje bekijk je details over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis en Wehkamp, FonQ, Kwantum, Formido, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Bece, Toppoint, Husol, Roma, Novoferm, Weinor & Sunway, Lumenguard, Schlappi, Milano, Dickson, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Drenthe

Bekijk direct specialisten in: Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn, Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Ooststellingwerf, Noordenveld, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Tynaarlo.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, modellen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Drenthe?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde investeringen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €210 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €625). Een normaal rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €750). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale lengte, soort bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Drenthe?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Drenthe. Dan komt er een lokale monteur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional de producten vakkundig aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van goede zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met slinger of band is op zich ok, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken of schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024