Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Borssele vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Borssele? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke systemen. Op deze pagina verstrekken we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bekijk je een indicatie van de kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Borssele en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-borssele

Zonnescherm laten plaatsen in Borssele

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Borssele middels een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Borssele en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De specialist levert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het netjes is vastgezet. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Borssele

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Borssele wordt gekocht door mensen om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele systemen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse designs en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 tot zo’n €2700. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de beste toepassingen.

Offerte voor terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Let op: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen variëren tussen de €850 – €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen liggen tussen de €300 tot €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Borssele biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De tarieven liggen zo tussen de €375 tot €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven bedragen tussen de €270 – €1475 voor rolluiken bestellen in Borssele.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Enorm lange levensduur.

Effecten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van gebouwen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €600 tot wel €1700.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Borssele: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten komen uit tussen de €300 – €900. In het boxje hieronder beoordelen we de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen stel je samen in verschillende kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, waterafstotende, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €55,00 – €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Borssele: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een prijs van €90 tot €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan onkosten van €55 tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Borssele: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld stof, bamboe, kunststof, hout, PVC. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met prijzen van €67,5 oplopend tot €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. stof, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Geschikt voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €50 en lopen op tot €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Borssele op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Borssele bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Te monteren op: valraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van diverse opties: het soort product, het materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel verstrekken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Borssele in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2250
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1250
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €975
Rolluiktot 4,5 meter breed€290 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €140
Lamellen150 x 100 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €340
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Borssele. In het volgende blokje bieden wij uitleg over de beste verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo en Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Overige merken: Roma, Husol, Novoferm, Weinor, Toppoint, Deponti en Sunway, Milano, Swela, Schlappi, Lumenguard, Dickson.

Zonwering experts in regio van Borsele

Goedkope zonwering kopen in Borssele? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel tref je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en showrooms in s-Heer Abtskerke, Nieuwdorp en Heinkenszand.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de beste zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, dessins en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Borssele?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele onkosten tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €550. Screens €255 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een instap-rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €775). Betaalbare soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €110 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: het product, het formaat, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleur en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Borssele?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Borssele. Hierbij komt een gediplomeerde expert die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het product degelijk ophangen. Dankzij deze service ben je verzekerd van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4454

Plaats een reactie