Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vierpolders vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Vierpolders? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan bijzonder veel verschillende toepassingen. Op dit portaal doorzoek je een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook geven we de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Vierpolders en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-vierpolders

Zonnescherm laten plaatsen in Vierpolders

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Vierpolders door een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het product op de goede manier opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de overkapping of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en innovatiefste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Vierpolders en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de vakmannen. De vakman installeert de screens of de rolgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of het netjes is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Vierpolders

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Vierpolders wordt gekocht door mensen om de zon en warmte te weren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige producten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende materialen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 tot zo’n €2800. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest bekende toepassingen.

Waar kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het doek kan vies worden door regen. De verwachte tarieven variëren tussen de €875 – €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten bedragen tussen de €400 tot zo’n €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Vierpolders is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen liggen tussen de €300 en €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen bedragen tussen de €270 – €1200 voor rolluiken bestellen in Vierpolders.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Koopgids markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan de uitstraling van het pand. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De kosten liggen zo tussen de €630 en €1750.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Vierpolders: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen tussen de €320 en €925. Bijgaand geven we een toelichting op de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse varianten zoals elektrische, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €52,50 en €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vierpolders: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen geven een speelse en huiselijke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €95 tot wel €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op onkosten van €62,5 tot wel €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Vierpolders: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. In het assortiment zitten mega veel kleuren en materialen als bijv. aluminium, PVC, bamboe, stof, hout. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht onkosten van €70 tot €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van pvc, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Ideaal voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Vierpolders voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, dakramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties starten vanaf €490 en lopen op tot €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vierpolders bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten vanaf €65 en kunnen oplopen tot €700.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal aspecten: het model, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vierpolders in april 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2225
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1225
Rolgordijn200 x 60 cm€70 – €165
Lamellen200 x 250 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €210
Plisségordijnen100 breed€120 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Vierpolders. In het volgende blokje delen we een aanvulling op de meest verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma & Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp.
 • Ook interessant: Bece, Weinor, Novoferm, Roma, Husol, Deponti en Schlappi, Dickson, Swela, Copaco, Lumenguard, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Brielle

Goedkope zonwering kopen in Vierpolders? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel tonen wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website vergelijk je ook leveranciers en showrooms in Abbenbroek, Oostvoorne en Heenvliet.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in een heleboel kleuren, prints en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Vierpolders?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De standaard prijsindicaties tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €575. Zonnescreens €270 per kozijn. Bij een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een instap-rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €785). Voordelige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €130 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de maximale breedte, de keuzes in bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Vierpolders?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Vierpolders. In dat geval komt in deskundige monteur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het product vakkundig monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt prima, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3222, 3231, 3237

Plaats een reactie