Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Brielle vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Brielle? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Je laat dit al plaatsen vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals een screen is geschikt om zonnestralen te weren. Tevens realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan bijzonder veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij verstrekken we een kostenindicatie en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Brielle en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-brielle

Zonnescherm laten plaatsen in Brielle

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Brielle door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Brielle en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De professional installeert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals besproken. Check of het netjes is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Brielle

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Brielle wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel modellen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 t/m €2550. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de beste oplossingen.

Het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Let op: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven schommelen tussen de €850 tot zo’n €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Moderne eigentijdse look.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten komen uit tussen de €400 en €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Brielle biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten liggen tussen de €300 – €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Te integreren in het kozijn.

Genieten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale prijzen schommelen tussen de €250 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Brielle.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

De pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De kosten bedragen tussen de €710 tot €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Brielle: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen variëren tussen de €360 tot €850. In de box hieronder bespreken we de meest gekochte types.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €50,00 tot €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Brielle: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en landelijke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een tarief van €105 tot wel €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie onkosten van €65 tot €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Brielle: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, kunststof, aluminium, PVC, stof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met tarieven van €80 tot €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. aluminium, stof, hout, pvc, bamboe. Perfect voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij zo’n €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Brielle direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, valramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Brielle geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, voorzethor, inzethor, plissé hor, hordeur, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen beginnen bij €65 en lopen op tot €800.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd via een aantal factoren: het artikel, het soort materiaal, de afmeting en het soort bediening. In het overzicht hierna vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Brielle in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2050
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€395 – €1525
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€315 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €150
Lamellen200 x 180 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€115 – €300
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Brielle. In het schema hieronder vind je een aanvulling op de meest bekende merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, IKEA, Gamma & Formido, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Overweeg ook: Deponti, Bece, Weinor, Toppoint, Roma, Novoferm en Copaco, Sunway, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Brielle

Goedkope zonwering kopen in Brielle? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna bespreken we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook montagepartners en verkooppunten in Westvoorne, Nissewaard en Albrandswaard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, motiefjes en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Brielle?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De actuele kosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €265 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €820). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €115 per raam). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Brielle?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Brielle. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele installateur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het zonnescherm juist monteren. Dankzij deze service geniet je van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3230, 3231, 3232Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie