Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwartewaal vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Zwartewaal? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €60,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om de zon en warmte te weren. Soms realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel diverse toepassingen. Op deze pagina bieden we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens delen we een kostenindicatie en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Zwartewaal en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-zwartewaal

Zonnescherm laten plaatsen in Zwartewaal

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwartewaal via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het scherm juist aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je snel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Zwartewaal en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist levert het terrasscherm of de shutters zoals gewenst. Controleer of alles juist is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Zwartewaal

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zwartewaal is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse toepassingen zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei prints en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 t/m €2675. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest verkochte toepassingen.

Het comfort van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Belangrijk: het doek kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen bedragen tussen de €875 tot wel €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven liggen zo tussen de €300 tot €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Zwartewaal biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen tussen de €400 t/m €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 keuzes: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten variëren tussen de €260 – €1450 voor rolluiken bestellen in Zwartewaal.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het kopen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten liggen tussen de €660 tot zo’n €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Zwartewaal: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen schommelen tussen de €310 – €950. In deze koopgids behandelen we de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €60,00 – €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zwartewaal: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en landelijke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie prijsindicaties van €90 tot zo’n €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht prijzen van €55 tot wel €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Zwartewaal: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. In het assortiment zitten tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, kunststof, hout, stof, PVC. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie tarieven van €82,5 tot wel €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals pvc, hout, bamboe, stof, kunststof. Geschikt voor hoge / grote ramen en bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten vanaf €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zwartewaal voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij zo’n €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zwartewaal zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, hordeur, plissé hor, lamellenhor, inzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit type weert insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten beginnen bij zo’n €70 en lopen op tot €625.

 • Breed inzetbaar: valraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal aspecten: het soort systeem, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zwartewaal in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€815 – €2150
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1375
Screens2 – 4 meter breed€280 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €150
Lamellen200 x 250 cm€60 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €350
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Zwartewaal. In het volgende schema bespreken we details over de populairste merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo & FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp.
 • Andere merken: Weinor, Novoferm, Deponti, Roma, Bece, Husol & Lumenguard, Milano, Dickson, Copaco, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in regio van Brielle

Goedkope zonwering kopen in Zwartewaal? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bieden wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook monteurs en bedrijven in Oostvoorne, Middelharnis en Tinte.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, modellen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Zwartewaal?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige onkosten tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Screens €245 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €770). Betaalbare opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €135 per raampartij). De totale onkosten hangen af van: het model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Zwartewaal?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Zwartewaal. Hierbij komt er een gespecialiseerde professional die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het product op de juiste wijze aanbrengen. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens starten bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3238

Plaats een reactie