Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eerbeek vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Eerbeek? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Een goedkoop systeem is er al voor €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Ook creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit bijzonder veel verschillende soorten. Op dit platform verstrekken we een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens vind je een kostenindicatie en namen van lokale zonwering specialisten in Eerbeek (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-eerbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Eerbeek

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Eerbeek middels een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten uit de buurt. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en comfortabelste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Eerbeek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De montage-specialist plaatst de screens of de lamellen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Offerte op maat van raambekleders in Eerbeek

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Eerbeek wordt gekocht door mensen om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende opties zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €500 en €2875. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest praktische toepassingen.

Uitleg over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Tip: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijzen komen uit tussen de €850 t/m €2125.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten schommelen tussen de €450 tot zo’n €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Eerbeek is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €400 – €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Te integreren in het kozijn.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €310 – €1450 voor rolluiken bestellen in Eerbeek.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Details over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen schommelen tussen de €660 tot €1650.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Eerbeek: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten variëren tussen de €340 en €850. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te monteren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals transparante, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €60,00 – €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eerbeek: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een tarief van €90 tot wel €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met een tarief van €60 oplopend tot €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Eerbeek: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel systemen en materialen als bijvoorbeeld aluminium, hout, bamboe, stof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan tarieven van €67,5 oplopend tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals hout, stof, kunststof, aluminium, bamboe. Ideaal voor lange / grote ramen en passen perfect bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten bij om en nabij de €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Eerbeek voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties beginnen bij circa €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Eerbeek zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, rolhor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten beginnen bij circa €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, valraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 zijn altijd onderhevig aan allerlei thema’s: het soort systeem, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In het schema hierna delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Eerbeek in september 2022.

Soort zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€800 – €2350
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1250
Screenstot 400 cm breed€265 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1425
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €140
Lamellen150 x 100 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Eerbeek. In de volgende tabel vergelijk je een toelichting op de meest verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach en Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Kwantum, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Deponti, Bece, Husol, Toppoint, Novoferm & Sunway, Swela, Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Brummen

Goedkope zonwering kopen in Eerbeek? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna vergelijk je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen ze je advies geven. Via dit platform bekijk je ook montagebedrijven en winkels in Ellecom, Hall en Spankeren.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Decorette GabriëlLoenenseweg 366961 CREerbeek
DS Kozijnen & ZonweringHuygenslaan 346961 XREerbeek
Aannemersbedrijf H L vd Boom BVUitmaat 106987 ERGiesbeek
Zandvliet Schilderwerken Zonweringen en RolluikenKanaaldijk 726956 AXSpankeren
Doevelaar DienstenVogelplantsoen 1096951 HWDieren
Gegevens van zonwering leveranciers in Brummen (september 2022).

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Eerbeek?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €750. Screens €270 per kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een basis rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €770). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: het product, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Eerbeek?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Eerbeek. Er komt dan een deskundige expert die ieder raam inmeet bij je thuis. Hierna zal de professional het product fatsoenlijk installeren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6960, 6961

Plaats een reactie