Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dalfsen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Dalfsen? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals een markies is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Mogelijk behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel diverse oplossing. Via onze site kan je aan de slag met een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij delen we een indicatie van de kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Dalfsen en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-dalfsen

Zonnescherm laten plaatsen in Dalfsen

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dalfsen via een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het product fatsoenlijk aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Dalfsen en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De montage-specialist levert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Dalfsen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Dalfsen is heel erg handig om de zon en warmte te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende materialen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 tot €2550. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest praktische systemen.

Ontdek het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen liggen tussen de €900 tot zo’n €2200.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten liggen zo tussen de €300 tot wel €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kan goed tegen een stootje.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Dalfsen is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven komen uit tussen de €275 tot wel €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het installeren van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven liggen zo tussen de €270 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Dalfsen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het installeren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van het huis. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen komen uit tussen de €650 t/m €1775.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Dalfsen: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties schommelen tussen de €330 en €800. Bijgaand bespreken we de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te installeren, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en het duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €47,50 – €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dalfsen: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een kostenplaatje van €105 tot €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een tarief van €50 tot wel €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Dalfsen: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten ontzettend veel kleuren en materialen zoals onder andere PVC, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €82,5 tot zo’n €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals hout, pvc, stof, aluminium, bamboe. Perfect voor hoge / grote ramen en bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen beginnen bij zo’n €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Dalfsen op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten vanaf €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €850.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Dalfsen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, inzethor, hordeur, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €82,5 en lopen op tot €700.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse aspecten: het soort product, het materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Dalfsen in mei 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€380 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€290 – €1200
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €145
Lamellen200 x 200 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Dalfsen. In de tabel hieronder vergelijk je informatie over de grootste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach en Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Roma, Novoferm, Weinor, Husol, Toppoint, Deponti en Dickson, Milano, Schlappi, Copaco, Swela, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Dalfsen

Goedkope zonwering kopen in Dalfsen? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder bespreken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze website bekijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Ommen, Tubbergen en Wierden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering hangt af van de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in meerdere kleuren, stoffen en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Dalfsen?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte investeringen helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €625. Screens €290 op basis van één kozijn. In het geval van een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een basis rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €835). Overige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €110 op basis van 1 raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, dessins en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Dalfsen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Dalfsen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde professional die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de vakman de producten juist monteren. Dankzij de montageservice geniet je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met slinger is werkbaar, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7711, 7720, 7721, 7722Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie