Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wierden vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Wierden? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse systemen. Via deze website vind je een uitgebreid advies waar we alle soorten systemen behandelen. Ook vind je gemiddelde tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Wierden en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-wierden

Zonnescherm laten plaatsen in Wierden

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wierden via een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van experts uit de buurt. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en comfortabelste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wierden en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. De vakman levert het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Wierden

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Wierden is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende modellen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse materialen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 en €2950. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest geziene keuzes.

Bestellen van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Let op: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijsindicaties komen uit tussen de €900 – €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven liggen zo tussen de €400 – €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Wierden komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De onkosten komen uit tussen de €200 tot zo’n €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen komen uit tussen de €270 – €1350 voor rolluiken bestellen in Wierden.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Tips voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het pand. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen komen uit tussen de €620 en €1625.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Wierden: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven bedragen tussen de €300 tot €850. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, snel en simpel te installeren, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in diverse kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €57,50 tot €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wierden: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en rustieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €110 tot €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijs van €65 oplopend tot €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Wierden: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel vormen en materialen als hout, kunststof, PVC, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een tarief van €85 oplopend tot €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, kunststof, hout, pvc. Toe te passen voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij circa €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Wierden in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen beginnen bij circa €460. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Wierden zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Te monteren op: draairaam, schuifraam, tuimelraam, valraam, vast raam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende zaken: het artikel, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wierden in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€375 – €1425
Screens100 cm – 400 cm breed€285 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €150
Lamellen180 x 180 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €280
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wierden. In het schema hierna bespreken we uitleg over de meest bekende merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo en Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Weinor, Toppoint, Roma, Bece, Husol, Deponti & Milano, Dickson, Lumenguard, Sunway, Swela, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Wierden

Goedkope zonwering kopen in Wierden? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel verstrekken we adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook leveranciers en bedrijven in Tubbergen, Almelo en Dinkelland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Wierden?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De verwachte tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €280 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een standaard rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €820). Budget opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleur en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Wierden?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Wierden. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren expert die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het product degelijk bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met stang of band is op zich ok, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7468, 7640, 7641, 7642, 7645Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie