Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westbroek vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Westbroek? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is geschikt om zonnestralen te weren. Daarnaast win je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal doorzoek je een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien verstrekken we gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Westbroek (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-westbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Westbroek

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Westbroek middels een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Westbroek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De specialist levert het terrasscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer of de totale constructie correct is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Westbroek

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Westbroek wordt met name toegepast om de zon en warmte te weren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse modellen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 t/m €2800. In onderstaande alinea beoordelen we de meest verkochte types.

Prijzen en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Advies: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten komen uit tussen de €925 t/m €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €425 en €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Westbroek is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen variëren tussen de €275 en €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Te integreren in het kozijn.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen schommelen tussen de €350 – €1500 voor rolluiken bestellen in Westbroek.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Genieten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €620 – €1975.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Westbroek: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen komen uit tussen de €350 tot €975. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te bevestigen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals transparante, elektrische, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €50,00 – €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westbroek: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en authentieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een tarief van €95 tot +/- €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijs van €50 tot +/- €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Westbroek: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld bamboe, kunststof, hout, aluminium, stof. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een prijskaartje van €85 tot wel €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals stof, hout, aluminium, bamboe, kunststof. Ideaal voor grote ramen en bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten vanaf €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Westbroek voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten bij gemiddeld €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €890.

 • Duurzaam product.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Westbroek zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, lamellenhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten vanaf €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, uitzetraam, valraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse opties: de productcategorie, materiaaltypes, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de volgende tabel delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Westbroek in mei 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€860 – €2325
Uitvalschermtot 4 meter breed€395 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €175
Lamellen200 x 180 cm€55 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €340
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Westbroek. Hieronder verstrekken we details over de populairste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Gamma, Hubo & FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum.
 • Andere merken: Weinor, Bece, Toppoint, Husol, Roma, Deponti & Swela, Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van De Bilt

Goedkope zonwering kopen in Westbroek? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna bekijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site check je ook monteurs en showrooms in Maarssen, Breukelen en Oud Zuilen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest praktische zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras of Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Westbroek?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €265 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een basis rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €760). Voordelige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per raampartij). De totale investeringen worden beïnvloed door: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Westbroek?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Westbroek. Hierbij komt er een lokale montagepartner die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de monteur het product op de juiste wijze ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3615

Plaats een reactie