Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Utrecht vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Utrecht? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €62,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Mogelijk geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse combinaties. Via deze website geven we een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij geven we de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Utrecht en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).

Zonnescherm laten plaatsen in Utrecht

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Utrecht via een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het product fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met experts in de gemeente. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest hippe manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Utrecht en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De professional monteert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het netjes is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Utrecht

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere keuzes: het type systeem, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna delen we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Utrecht in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€805 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €145
Lamellen250 x 150 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €340
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in Utrecht.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Utrecht. Hieronder vergelijk je details over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Praxis, Hornbach, Karwei & Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Roma, Deponti, Novoferm, Bece, Husol, Toppoint en Swela, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Milano, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Utrecht

Bekijk specialisten in: IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Nieuwegein, Woerden, Utrecht, Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Zeist, De Bilt, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest, Amersfoort, Leusden, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Houten en Vijfheerenlanden.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, prints en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Utrecht?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €650. Buitenscreens €230 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een instap-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €780). Overige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, designs en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Utrecht?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Utrecht. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele vakman die de raampartij opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de zonwering goed monteren. Met deze klusservice geniet je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024