Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Agelo vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Agelo? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Mogelijk realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben tientallen diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze verstrekken we de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Agelo en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-agelo

Zonnescherm laten plaatsen in Agelo

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Agelo door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Agelo en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor het montageteam. De specialist levert het terrasscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Check of het product goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Agelo

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Agelo is geschikt om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende systemen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot zo’n €2725. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest gekozen modellen.

De pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het doek kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen variëren tussen de €875 tot wel €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten bedragen tussen de €475 en €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Agelo is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €400 tot zo’n €1175.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het gemak van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €360 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Agelo.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Details over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van de woning. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven schommelen tussen de €630 t/m €1725.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in huis met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Agelo: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen variëren tussen de €340 en €850. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de veelbesproken types.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel te bevestigen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in veel designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt diverse modellen zoals dakraam, elektrische, verduisterende, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €62,50 – €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Agelo: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te koop in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met onkosten van €110 oplopend tot €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €60 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Agelo: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. In het assortiment zitten aanzienlijk veel systemen en materialen zoals o.a. bamboe, PVC, aluminium, hout, stof. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan onkosten van €82,5 tot zo’n €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals bamboe, stof, kunststof, pvc, hout. Geschikt voor brede / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Agelo op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Agelo geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten bij gemiddeld €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €675.

 • Te monteren op: draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende zaken: het type product, materiaalgebruik, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Agelo in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2200
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€285 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €170
Lamellen250 x 150 cm€65 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €380
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Agelo. In de tabel hierna tonen wij een aanvulling op de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis & Formido, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Check ook: Weinor, Husol, Deponti, Bece, Novoferm, Toppoint en Sunway, Swela, Dickson, Copaco, Schlappi, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Dinkelland

Goedkope zonwering kopen in Agelo? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel delen we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vergelijk je ook installatiepartners en bedrijven in Ootmarsum, Oud Ootmarsum en Tilligte.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een heleboel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Agelo?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde prijzen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €600. Zonnescreens €225 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €830). Overige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €140 per kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, designs en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Agelo?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Agelo. Hierbij komt er een gediplomeerde installateur die de raampartij bekijkt en opmeet. Hierna zal de expert het zonnescherm vakkundig vastzetten. Met deze klusservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7636

Plaats een reactie