Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ootmarsum vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Ootmarsum? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De tarieven starten bij zo’n €50,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Meestal behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel diverse soorten. Op dit portaal doorzoek je een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens bekijk je de geschatte kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Ootmarsum en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-ootmarsum

Zonnescherm laten plaatsen in Ootmarsum

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ootmarsum middels een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product juist gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je gemakkelijk bedrijven in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het systeem. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Ootmarsum en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Loop na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Ootmarsum

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Ootmarsum is heel erg handig om warmte in huis tegen te gaan. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 t/m €2525. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest bekende oplossingen.

Nieuwe terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Disclaimer: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijsindicaties komen uit tussen de €900 tot wel €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen variëren tussen de €350 en €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Ootmarsum is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen liggen tussen de €250 tot zo’n €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De totale investeringen schommelen tussen de €270 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Ootmarsum.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Genieten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €730 tot wel €1825.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Ootmarsum: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen bedragen tussen de €390 – €975. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei types zoals kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €45,00 – €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ootmarsum: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en landelijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een prijs van €110 tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €55 tot €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Ootmarsum: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen zoals PVC, stof, bamboe, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met tarieven van €85 tot €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van stof, kunststof, hout, bamboe, pvc. Ideaal voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Ootmarsum inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen beginnen bij circa €400 en lopen op tot €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Ootmarsum zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2023

De prijzen van zonwering op donderdag, 28 september 2023 zijn afhankelijk van meerdere keuzes: het type systeem, het materiaal, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. Hierna bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ootmarsum in september 2023.

Zonwering typeFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1475
Screenstot 4 meter breed€280 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €145
Lamellen100 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €220
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ootmarsum. Hierna verstrekken we details over de meest bekende merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo, Praxis & Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Weinor, Deponti, Roma, Toppoint en Milano, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Dickson, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Dinkelland

Goedkope zonwering kopen in Ootmarsum? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema vergelijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform ontdek je ook installateurs en showrooms in Zenderen, Tilligte en Hertme.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in veel kleuren, vormen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Ootmarsum?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Screens €290 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €805). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het model, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, designs en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Ootmarsum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Ootmarsum. Er komt dan een deskundige expert die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het zonnescherm volgens de documentatie aanbrengen. Op die manier heb je gegarandeerd ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is op zich ok, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (middels een handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken of screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 september 2023
Postcodegebied: 7630, 7631

Plaats een reactie