Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Denekamp vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Denekamp? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en kan je al kopen vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Ook verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan geweldig veel verschillende systemen. Via deze website check je een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook doorzoek je gemiddelde kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Denekamp en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-denekamp

Zonnescherm laten plaatsen in Denekamp

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Denekamp via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het product goed geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van de screens of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Denekamp en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De professional levert het zonneschermen of de plissés op de gewenste manier. Controleer of het netjes is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Denekamp

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Denekamp is praktisch om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere toepassingen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 t/m €2700. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest geziene modellen.

Het comfort van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Let op: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen bedragen tussen de €900 tot wel €2225.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven liggen tussen de €350 en €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kan goed tegen een stootje.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Denekamp is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De kosten variëren tussen de €300 t/m €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale prijzen bedragen tussen de €360 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Denekamp.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Meer informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op de ambiance van huizen. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten liggen tussen de €630 tot wel €1675.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Denekamp: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen liggen tussen de €370 – €875. In het onderstaande stuk lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt diverse modellen zoals dakraam, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €57,50 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Denekamp: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met een prijs van €90 oplopend tot €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie een prijskaartje van €62,5 tot +/- €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Denekamp: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen als bijv. PVC, bamboe, stof, kunststof, hout. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met tarieven van €65 tot +/- €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals hout, stof, pvc, kunststof, aluminium. Geschikt voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen starten bij om en nabij de €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Denekamp inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, valramen, vaste ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten vanaf €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Denekamp zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, voorzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij gemiddeld €65 en kunnen oplopen tot €600.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van velerlei zaken: het artikel, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Denekamp in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€835 – €2375
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1300
Screenstot 4 meter breed€270 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1200
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €145
Lamellen100 x 250 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €370
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Denekamp. In het schema hierna verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis, IKEA & Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Check ook: Deponti, Roma, Husol, Novoferm, Weinor, Toppoint & Lumenguard, Copaco, Milano, Dickson, Sunway, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Dinkelland

Goedkope zonwering kopen in Denekamp? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder bieden wij bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website check je ook montagebedrijven en showrooms in Overdinkel, Weerselo en de Lutte.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, vormen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Denekamp?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige investeringen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €550. Zonnescreens €240 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €780). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, designs en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Denekamp?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Denekamp. Hierbij komt er een capabele monteur die de raampartij bekijkt en opmeet. Hierna zal de expert de producten op de juiste wijze installeren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met slinger is op zich ok, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7590, 7591

Plaats een reactie