Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Weerselo vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Weerselo? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Eveneens biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je tientallen diverse modellen. Via deze website verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast check je gemiddelde kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Weerselo (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-weerselo

Zonnescherm laten plaatsen in Weerselo

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Weerselo middels een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de goede manier vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je gemakkelijk vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Weerselo en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De montage-specialist levert het zonneschermen of de jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Weerselo

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Weerselo is de meest efficiënte manier om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse toepassingen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei designs en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 en €2700. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest bekende keuzes.

Laten monteren van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Let op: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen bedragen tussen de €825 tot €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten schommelen tussen de €325 tot €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Weerselo biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De normale prijzen bedragen tussen de €400 en €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het kopen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijsindicaties bedragen tussen de €310 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Weerselo.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het installeren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van woonhuizen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €650 t/m €1750.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Weerselo: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten liggen zo tussen de €340 tot €975. In het onderstaande stuk behandelen we de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, transparante, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €62,50 – €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Weerselo: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Assortiment in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en huiselijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een tarief van €115 tot €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met onkosten van €62,5 tot wel €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Weerselo: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen vormen en materialen als onder andere kunststof, stof, hout, PVC, bamboe. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie prijzen van €67,5 tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, kunststof, aluminium, hout, pvc. Geschikt voor brede / grote ramen en bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij zo’n €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Weerselo op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten vanaf €430 en kunnen oplopen tot €870.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Weerselo zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, hordeur, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €800.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse factoren: het soort product, de materiaaltypes, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel vind je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Weerselo in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2300
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€360 – €1625
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1325
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €155
Lamellen200 x 250 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €220
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €350
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Weerselo. In het volgende blokje verstrekken we uitleg over de populairste merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, Gamma, IKEA en Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Formido, Bol.com.
 • Overige merken: Toppoint, Husol, Weinor, Novoferm, Bece, Roma & Sunway, Schlappi, Swela, Dickson, Milano, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Dinkelland

Goedkope zonwering kopen in Weerselo? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna tref je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker bekijk je ook fabrikanten en verkopers in de Lutte, Rossum en Beuningen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest populaire zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre & Terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Weerselo?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele tarieven helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €205 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €775). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per raam / kozijn). De totale tarieven hangen af van: de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, motiefjes en plaatsingskosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Weerselo?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Weerselo. Hierbij komt er een lokale monteur die ieder kozijn opmeet aan huis. Kort daarna kan de montagepartner de zonwering op de goede manier monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7595

Plaats een reactie