Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zenderen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Zenderen? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals een markies werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Vaak win je met een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit de wereld aan afzonderlijke modellen. Op dit platform bieden we een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bekijk je een indicatie van de kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Zenderen en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-zenderen

Zonnescherm laten plaatsen in Zenderen

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zenderen middels een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, extra schaduw, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Zenderen en regio. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De installateur monteert het terrasscherm of de plissés zoals besproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Zenderen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zenderen is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 en €2525. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest handige keuzes.

Tips voor terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Let op: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €850 tot wel €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten bedragen tussen de €350 en €1300.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Zenderen is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven variëren tussen de €200 tot €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Te integreren in het kozijn.

Handige rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijsindicaties liggen tussen de €260 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Zenderen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven bedragen tussen de €730 en €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Zenderen: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven variëren tussen de €350 – €825. In de box hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, transparante, waterafstotende en het duo rolgordijn. De kosten liggen tussen de €57,50 – €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zenderen: voor iedereen zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en authentieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een prijs van €110 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met tarieven van €47,5 oplopend tot €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Zenderen: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit tientallen systemen en materialen zoals bamboe, aluminium, PVC, kunststof, hout. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan kosten van €77,5 oplopend tot €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals kunststof, stof, bamboe, aluminium, hout. Handig voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij gemiddeld €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Zenderen op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €470. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €850.

 • Duurzaam product.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Zenderen bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €500.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 hangen af van velerlei onderdelen: het type product, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zenderen in september 2022.

Model zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2325
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€395 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €160
Lamellen200 x 180 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €330
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Zenderen. Hierna bekijk je details over de populairste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo & FonQ, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Andere merken: Husol, Toppoint, Novoferm, Roma, Bece, Weinor & Dickson, Milano, Swela, Schlappi, Copaco, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Borne

Goedkope zonwering kopen in Zenderen? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel vergelijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker kom je ook in contact met fabrikanten en shops in Aadorp, Hertme en Mariaparochie.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Alkoof Interieurs BVHofstraat 237622 LLBorne
Kobes en Zn Bouwbedrijf Fa JEntersestraat 127627 LVBornerbroek
Zonwering Niehoff VOFDoodsdwarsweg 27627 NWBornerbroek
HULS Kleur en InterieurAanslagsweg 207622 LDBorne
Record Biljarthandel en ZonweringenMeidoornhof 1037621 CKBorne
Weergave met zonwering leveranciers in Borne (september 2022).

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest bestelde zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in velerlei kleuren, dessins en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zenderen?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde prijzen bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €700. Buitenscreens €210 per raam / kozijn. Kies je voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €845). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €140 per kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, designs en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Zenderen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Zenderen. In dat geval komt in capabele monteur die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het model fatsoenlijk ophangen. Met deze klusservice profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7625

Plaats een reactie