Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dongen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Dongen? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en kan je al kopen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel diverse producten. Op dit platform doorzoek je een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop check je de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Dongen en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-dongen

Zonnescherm laten plaatsen in Dongen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dongen door een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel goed aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk model geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en handigste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Dongen en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De monteur plaatst het uitvalscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Loop na of het product goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Dongen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Dongen is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige varianten zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 en €2600. In de koopgids hierna behandelen we de meest geziene types.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Noemenswaardig: het doek kan kapot waaien bij wind. De onkosten schommelen tussen de €850 t/m €2250.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen bedragen tussen de €325 en €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Dongen is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten komen uit tussen de €225 – €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €340 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Dongen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Werkt inbraakwerend.

Tips voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij monumenten. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven bedragen tussen de €710 en €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Dongen: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen liggen tussen de €320 – €975. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte types.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er bestaan allerlei soorten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, transparante, verduisterende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €57,50 – €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dongen: voor iedereen zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en rustieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €95 tot wel €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op kosten van €62,5 oplopend tot €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Dongen: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen als o.a. stof, hout, aluminium, kunststof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op prijzen van €70 tot wel €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, bamboe, hout, pvc. Ideaal voor kolossale / grote ramen en bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij zo’n €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Dongen voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, dakramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten vanaf €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Dongen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen starten bij om en nabij de €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, schuifraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere opties: de productcategorie, het soort materiaal, het formaat en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Dongen in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2100
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€380 – €1400
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1325
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €175
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €380
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Dongen. In het overzicht hierna tonen wij informatie over de populairste merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, IKEA, Karwei & Wehkamp, Bol.com, FonQ, Formido, Kwantum.
 • Overweeg ook: Roma, Novoferm, Deponti, Bece, Husol, Toppoint & Dickson, Milano, Swela, Sunway, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Dongen

Goedkope zonwering kopen in Dongen? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel bekijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vind je ook leveranciers en showrooms in Baarle-Nassau, Oisterwijk en Goirle.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Dongen?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele prijsindicaties tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Zonnescreens €220 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een instap-rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €780). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €100 per raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het product, de afmetingen, bediening, de materiaaltypes, prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Dongen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Dongen. Er komt dan een capabele monteur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de vakman de zonwering op de juiste wijze installeren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt in de basis mooi, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie