Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dordrecht vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Dordrecht? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is ideaal om je woning koel te houden. Daarbij creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je immens veel verschillende oplossing. Op deze pagina kan je aan de slag met een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij geven we een indicatie van de kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Dordrecht (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-dordrecht

Zonnescherm laten plaatsen in Dordrecht

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dordrecht door een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Dordrecht en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De professional levert het zonneschermen of de plissés zoals jij dat wilt. Controleer of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Dordrecht

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Dordrecht is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere toepassingen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 tot zo’n €2700. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen oplossingen.

Adviezen over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven in de tuin. Belangrijk: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De totale investeringen komen uit tussen de €900 t/m €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven variëren tussen de €450 tot €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Dordrecht biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven komen uit tussen de €275 tot wel €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het installeren van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €300 en €1425 voor rolluiken bestellen in Dordrecht.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Schrikt inbrekers af.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Het levert een bijdrage aan het karakter van van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen schommelen tussen de €620 tot zo’n €1850.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Dordrecht: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen schommelen tussen de €330 tot €925. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te installeren, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen diverse varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, verduisterende en het duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €55,00 – €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dordrecht: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en huiselijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan kosten van €105 oplopend tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een tarief van €60 tot +/- €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Dordrecht: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen zoals bamboe, stof, aluminium, hout, PVC. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op een prijs van €85 oplopend tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. pvc, aluminium, hout, stof, kunststof. Praktisch voor grote ramen en bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Dordrecht voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten bij gemiddeld €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Dordrecht zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Breed inzetbaar: vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende thema’s: het soort systeem, het materiaal, het formaat en het soort bediening. Hieronder tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Dordrecht in juli 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€390 – €1250
Screenstot 4 meter breed€285 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €160
Lamellen100 x 50 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Dordrecht. In het volgende blokje tonen wij details over de meest bekende merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, IKEA en Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Bece, Husol, Weinor, Toppoint en Copaco, Dickson, Schlappi, Milano, Swela, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Dordrecht

Goedkope zonwering kopen in Dordrecht? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder vergelijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vergelijk je ook fabrikanten en winkels in Zwijndrecht, Goeree-Overflakkee en Westvoorne.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk snel meer details over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering voor jouw woning hangt af van het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Dordrecht?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De verwachte prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Screens €290 per raampartij. Kies je voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een basis rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €760). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 per raam). De totale bedragen worden beïnvloed door: het product, de afmetingen, de bedieningsopties, type materiaal, designs en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Dordrecht?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Dordrecht. In dat geval komt in lokale montagepartner die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het zonnescherm fatsoenlijk monteren. Op die manier geniet je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met slinger of band werkt prima, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, draaiknop) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3300, 3301, 3311, 3312, 3313, 3314, 3315, 3316, 3317, 3318, 3319, 3328, 3329

Plaats een reactie