Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Goeree-Overflakkee vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Goeree-Overflakkee? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €57,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn bijzonder veel verschillende toepassingen. Via onze site kan je aan de slag met een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop bieden we een kostenindicatie en een lijst met diverse zonwering specialisten in Goeree-Overflakkee (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-goeree-overflakkee

Zonnescherm laten plaatsen in Goeree-Overflakkee

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Goeree-Overflakkee middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel specialisten in de gemeente. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of in de badkamer. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Goeree-Overflakkee en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. Het installatiebedrijf monteert het zonneschermen of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in Goeree-Overflakkee

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Goeree-Overflakkee is praktisch om je woning wat te verkoelen. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse varianten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 tot wel €2525. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene toepassingen.

Informatie en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Tip: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten liggen tussen de €900 – €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen liggen zo tussen de €375 tot €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Goeree-Overflakkee is een prima keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €300 tot wel €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Een stukje extra privacy in huis.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale prijzen bedragen tussen de €370 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Goeree-Overflakkee.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Bestellen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven bedragen tussen de €690 tot €1850.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Goeree-Overflakkee: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen zo tussen de €370 en €975. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in verschillende prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt diverse modellen zoals transparante, elektrische, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €50,00 en €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Goeree-Overflakkee: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en karakteristieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €90 tot zo’n €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie een tarief van €57,5 tot wel €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Goeree-Overflakkee: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Leveranciers bieden gigantisch veel dessins en materialen als bijvoorbeeld aluminium, hout, bamboe, stof, PVC. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan kosten van €65 tot €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals hout, pvc, aluminium, stof, bamboe. Toe te passen voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Goeree-Overflakkee voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Goeree-Overflakkee zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze weert insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij circa €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse keuzes: het model, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In de volgende tabel bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Goeree-Overflakkee in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2150
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €1100
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1450
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €155
Lamellen200 x 180 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Goeree-Overflakkee. Hierna bieden wij een toelichting op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma en Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Ook interessant: Deponti, Novoferm, Husol, Bece, Roma, Weinor en Swela, Copaco, Milano, Lumenguard, Sunway, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Goeree-Overflakkee

Goedkope zonwering kopen in Goeree-Overflakkee? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje bespreken we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal check je ook monteurs en bedrijven in Hoeksche Waard, Brielle en Hellevoetsluis.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met jouw stijl. We informeren je graag verder over de mooiste soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Check ook aanvullende info over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering komt tot stand door: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Goeree-Overflakkee?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte kosten vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Zonnescreens €215 per raampartij. Bij een knikarmscherm betaal je ongeveer €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €800). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale investeringen hangen af van: type systeem, het inmeten (afmetingen), soort bediening, materiaalgebruik, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Goeree-Overflakkee?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Goeree-Overflakkee. Hierbij komt er een gespecialiseerde installateur die ieder raam inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het product op de juiste wijze aanbrengen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3240, 3241Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie