Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eemnes vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Eemnes? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Ook behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn enorm veel afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze geven we gemiddelde tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Eemnes (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-eemnes

Zonnescherm laten plaatsen in Eemnes

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Eemnes middels een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat alles degelijk geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de gemeente. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Eemnes en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De montage-specialist levert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals besproken. Check of alles juist is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Eemnes

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Eemnes is zeer handig om je woning wat te verkoelen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele producten zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei dessins en maten. De kosten variëren tussen de €250 tot wel €2550. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest populaire producten.

Genieten van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Advies: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €850 en €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten liggen tussen de €400 tot €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Eemnes is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven komen uit tussen de €325 – €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De tarieven liggen zo tussen de €290 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Eemnes.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van gebouwen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen bedragen tussen de €740 tot zo’n €1675.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Eemnes: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen variëren tussen de €360 tot €850. In het boxje hieronder beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos te bevestigen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan diverse modellen zoals waterafstotende, dakraam, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, transparante en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €45,00 en €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eemnes: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een exclusieve en karakteristieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een tarief van €115 oplopend tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met onkosten van €50 tot €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Eemnes: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten diverse modellen en materialen zoals onder andere bamboe, hout, stof, PVC, kunststof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een tarief van €82,5 tot wel €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van bamboe, hout, stof, kunststof, pvc. Toe te passen voor hoge / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten vanaf €70 en kunnen oplopen tot €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Eemnes vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten starten bij om en nabij de €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Duurzaam product.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Eemnes zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij om en nabij de €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Te monteren op: schuifraam, draai-kiepraam, valraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via allerlei onderdelen: het artikel, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Eemnes in mei 2024.

Type zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€825 – €2075
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1350
Screenstot 400 cm breed€285 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €160
Lamellen100 x 250 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €330
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Eemnes. Hierna delen we een overzicht met de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Praxis, Gamma en Bol.com, FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido.
 • Zie ook: Novoferm, Husol, Toppoint, Weinor, Bece, Roma & Swela, Sunway, Copaco, Dickson, Lumenguard, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Eemnes

Goedkope zonwering kopen in Eemnes? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna tref je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site vergelijk je ook leveranciers en verkooppunten in Soest, Baarn en De Bilt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de beste soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Eemnes?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De normale tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €255 op basis van 1 raam. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een instap-rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €845). Alternatieve keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €115 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, prints en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Eemnes?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Eemnes. In dat geval komt in gediplomeerde montagepartner die ieder raam bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de zonwering volgens de documentatie bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je altijd van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is acceptabel, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3755

Plaats een reactie