Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stedum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Stedum? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €87,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse combinaties. Op dit portaal geven we een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij vind je een indicatie van de kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Stedum en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-stedum

Zonnescherm laten plaatsen in Stedum

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Stedum door een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste wijze bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Stedum en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De specialist levert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Stedum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Stedum is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele opties zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse vormen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 tot wel €2550. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de beste producten.

Laten monteren van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Tip: het systeem kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen schommelen tussen de €925 tot €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €350 – €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Stedum is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €200 tot wel €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven komen uit tussen de €300 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Stedum.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Korte info over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten schommelen tussen de €700 en €1725.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Stedum: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €320 tot €825. In deze koopgids behandelen we de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden diverse varianten zoals elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €57,50 tot €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stedum: heel simpel zelf te monteren.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en unieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie onkosten van €115 tot wel €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie een tarief van €47,5 tot wel €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Stedum: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden tientallen kleuren en materialen zoals o.a. aluminium, PVC, bamboe, hout, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een prijskaartje van €82,5 oplopend tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. aluminium, hout, bamboe, pvc, stof. Perfect voor kolossale / grote ramen en bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Stedum in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Stedum zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties starten vanaf €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Te monteren op: valraam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van verschillende zaken: het type model, de materiaaltypes, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hieronder delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Stedum in juli 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2025
Uitvalschermtot 5 meter breed€365 – €1275
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €175
Lamellen250 x 250 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €300
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Stedum. In het schema hierna vergelijk je een toelichting op de meest gekozen merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo en Bol.com, FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido.
 • Check ook: Deponti, Novoferm, Roma, Husol, Weinor, Toppoint & Schlappi, Lumenguard, Milano, Dickson, Copaco, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Stedum? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel tonen wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook monteurs en shops in Wirdum, Westeremden en Garrelsweer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest verkochte zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Stedum?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €210 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een standaard rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €775). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 per raampartij). De totale tarieven hangen af van: het product, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaalgebruik, motiefjes en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Stedum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Stedum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige expert die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional het zonnescherm op de goede manier bevestigen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger of band is op zich ok, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9921

Plaats een reactie