Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eemsdelta vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Eemsdelta? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en kan je al kopen vanaf €90,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om de zon en warmte te weren. Daarnaast geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit immens veel verschillende systemen. Op deze pagina geven we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop check je de huidige tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Eemsdelta en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-eemsdelta

Zonnescherm laten plaatsen in Eemsdelta

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Eemsdelta via een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat alles volgens de documentatie vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je snel vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Eemsdelta en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. Het installatiebedrijf monteert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Loop na of het product goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Eemsdelta

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Eemsdelta is praktisch om de warmte uit je huis te houden. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige producten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in allerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 tot €2575. In het stukje hierna lees je informatie over de meest praktische keuzes.

De beste knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijsindicaties variëren tussen de €850 tot wel €2275.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten schommelen tussen de €400 en €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Eemsdelta biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven bedragen tussen de €400 tot zo’n €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen bedragen tussen de €320 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Eemsdelta.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van huizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen bedragen tussen de €690 t/m €1625.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Eemsdelta: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven liggen zo tussen de €310 en €900. In het boxje hieronder behandelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te monteren, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in tientallen kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt verschillende varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €52,50 en €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eemsdelta: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een prijskaartje van €105 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een prijs van €65 tot +/- €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Eemsdelta: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals onder andere hout, kunststof, PVC, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht prijsindicaties van €65 tot zo’n €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van hout, pvc, kunststof, bamboe, aluminium. Praktisch voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten bij gemiddeld €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Eemsdelta voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten beginnen bij €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Eemsdelta geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, voorzethor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €87,5 en kunnen oplopen tot €800.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: het soort product, de materiaalsoort, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Eemsdelta in april 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2275
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€350 – €1325
Screenstot 4 meter breed€265 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1425
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €155
Lamellen250 x 150 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €260
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Eemsdelta. Hierna verstrekken we een toelichting op de meest bekende merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA, Karwei en Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Deponti, Weinor, Roma, Novoferm, Husol, Bece en Sunway, Copaco, Milano, Dickson, Swela, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Eemsdelta? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder tref je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vergelijk je ook installatiepartners en verkopers in Het Hogeland, Oldambt en Pekela.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Check ook aanvullende info over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, dessins en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Eemsdelta?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €255 per raam / kozijn. In het geval van een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een instap-rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €835). Betaalbare opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per kozijn). De totale kosten hangen af van: het type / model, het formaat, de keuzes in bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Eemsdelta?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Eemsdelta. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren expert die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de zonwering juist vastzetten. Op die manier ben je zeker van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is acceptabel, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9901, 9902, 9903, 9904, 9905, 9906, 9907, 9908, 9909, 9911, 9912, 9913, 9914, 9915, 9917, 9918, 9919, 9921, 9922, 9923, 9924, 9931, 9932, 9933, 9934, 9936, 9937, 9945, 9946, 9947, 9948, 9949, 9987, 9991, 9992, 9993, 9994Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie