Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eckelrade vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Eckelrade? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €95,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit gigantisch veel verschillende oplossing. Op deze pagina geven we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien geven we een kostenindicatie en een tabel met lokale zonwering specialisten in Eckelrade en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-eckelrade

Zonnescherm laten plaatsen in Eckelrade

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Eckelrade door een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste wijze bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Eckelrade en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De professional monteert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Eckelrade

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Eckelrade is de meest efficiënte manier om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse kleuren en groottes. De kosten variëren tussen de €425 t/m €2675. In de koopgids hierna bespreken we de meest praktische oplossingen.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Tip: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen liggen tussen de €825 t/m €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen schommelen tussen de €425 t/m €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Eckelrade is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €200 tot zo’n €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

Investeren in rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De totale investeringen variëren tussen de €320 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Eckelrade.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van woonhuizen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven liggen tussen de €690 – €1875.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een fijne temperatuur in huis via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Eckelrade: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten schommelen tussen de €350 tot €825. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de veelbesproken types.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in veel kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan diverse varianten zoals waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €50,00 – €180.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eckelrade: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Aanbod in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een warme en authentieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €90 tot zo’n €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €62,5 tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Eckelrade: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse modellen en materialen zoals bijv. bamboe, aluminium, hout, PVC, stof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht onkosten van €85 tot +/- €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. pvc, stof, aluminium, hout, kunststof. Handig voor hoge / grote ramen en matchen goed met een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten vanaf €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Eckelrade voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen, dakramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen starten vanaf €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €860.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Eckelrade zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, hordeur, plissé hor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten beginnen bij zo’n €87,5 en kunnen oplopen tot €775.

 • Te monteren op: valraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei thema’s: het artikel, het soort materiaal, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Eckelrade in juni 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2000
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1575
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €140
Lamellen180 x 180 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 x 220 cm€110 – €300
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Eckelrade. In het volgende blokje bieden wij een toelichting op de meest verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis & Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overige merken: Novoferm, Weinor, Toppoint, Roma, Husol, Deponti & Sunway, Lumenguard, Copaco, Milano, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Eijsden-Margraten

Goedkope zonwering kopen in Eckelrade? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel bespreken we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met leveranciers en winkels in Geulle, Noorbeek en Eijsden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We delen nu de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, designs en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Eckelrade?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte investeringen tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €600. Zonnescreens €290 per raam. In het geval van een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €650). Een standaard rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €775). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, prints en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Eckelrade?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Eckelrade. Er komt dan een gediplomeerde expert die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de professional de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze service ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met slinger of band is werkbaar, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6251, 6252

Plaats een reactie