Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eijsden-Margraten vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Eijsden-Margraten? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Ook verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit ontzettend veel diverse toepassingen. Op dit portaal kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens vind je een indicatie van de kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Eijsden-Margraten en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-eijsden-margraten

Zonnescherm laten plaatsen in Eijsden-Margraten

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Eijsden-Margraten via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je heel eenvoudig vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en handigste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Eijsden-Margraten en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De professional installeert het terrasscherm of gordijnen zoals besproken. Toets of alles juist is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Eijsden-Margraten

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Eijsden-Margraten is de meest efficiënte manier om de warmte uit je huis te houden. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele opties zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 tot zo’n €2525. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest geziene oplossingen.

Offerte voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Let op: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €875 tot zo’n €2250.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €350 en €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Zeer windbestendig.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Eijsden-Margraten is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten liggen zo tussen de €375 tot wel €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte prijzen bedragen tussen de €250 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Eijsden-Margraten.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Enorm lange levensduur.

Praktische markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen liggen zo tussen de €640 tot wel €1600.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Eijsden-Margraten: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten liggen zo tussen de €300 tot €850. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen allerlei types zoals lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, dakraam en een duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €55,00 en €155.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Eijsden-Margraten: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Te koop in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan onkosten van €110 tot wel €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie een kostenplaatje van €55 oplopend tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Eijsden-Margraten: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, aluminium, PVC, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €77,5 tot +/- €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van bamboe, stof, aluminium, pvc, hout. Toe te passen voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij om en nabij de €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Eijsden-Margraten voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Eijsden-Margraten bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten vanaf €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Past op bijna elk raam: valraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via velerlei keuzes: het model, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In de tabel hierna tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Eijsden-Margraten in april 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1575
Screenstot 400 cm breed€260 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €170
Lamellen200 x 180 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €210
Plisségordijnen120 cm breed€125 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Eijsden-Margraten. Hieronder verstrekken we informatie over de grootste merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei en FonQ, Kwantum, Wehkamp, Formido, Bol.com.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti, Roma, Bece & Lumenguard, Swela, Schlappi, Sunway, Copaco, Milano.

Zonwering experts in regio van Eijsden-Margraten

Goedkope zonwering kopen in Eijsden-Margraten? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal kom je ook in contact met installatiepartners en shops in Gulpen-Wittem, Maastricht en Beek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering hangt af van het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in veel kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Eijsden-Margraten?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De standaard kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €210 per raam / kozijn. Bij een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €765). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, motiefjes en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Eijsden-Margraten?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Eijsden-Margraten. In die situaties komt een capabele professional die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het systeem op de juiste manier vastzetten. Op die manier ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6251, 6252Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie