Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint Geertruid vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Sint Geertruid? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is er al vanaf €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij biedt een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke modellen. Op deze pagina doorzoek je een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bieden we een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Sint Geertruid en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-sint-geertruid

Zonnescherm laten plaatsen in Sint Geertruid

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint Geertruid via een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het systeem op de goede manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakspecialisten in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Sint Geertruid en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De monteur installeert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Sint Geertruid

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Sint Geertruid wordt gebruikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere systemen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €375 t/m €2600. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest bekende toepassingen.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte kosten liggen tussen de €850 tot €2275.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten liggen zo tussen de €300 – €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Sint Geertruid is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten liggen tussen de €225 tot wel €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Sint Geertruid.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven liggen zo tussen de €670 tot €1725.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Sint Geertruid: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten schommelen tussen de €310 en €925. In het stukje hieronder behandelen we de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €55,00 tot €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint Geertruid: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Te koop in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en huiselijke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht onkosten van €90 tot wel €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met prijsindicaties van €55 oplopend tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Sint Geertruid: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden aanzienlijk veel modellen en materialen als stof, PVC, kunststof, bamboe, hout. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met onkosten van €82,5 tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van pvc, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Handig voor grote ramen en passen perfect bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Sint Geertruid voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen starten bij gemiddeld €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Sint Geertruid zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hordeur, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten vanaf €67,5 en lopen op tot €525.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 hangen af van velerlei keuzes: het model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sint Geertruid in juni 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€835 – €2125
Uitvalschermtot 4 meter breed€390 – €1575
Screenstot 4 meter breed€250 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €165
Lamellen200 x 200 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €240
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €360
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Sint Geertruid. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de grootste merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, IKEA & Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Andere merken: Novoferm, Weinor, Bece, Deponti, Toppoint, Roma & Schlappi, Swela, Milano, Lumenguard, Sunway, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Eijsden-Margraten

Goedkope zonwering kopen in Sint Geertruid? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema vind je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook installateurs en winkels in Noorbeek, Cadier en Keer en Mheer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Shutters.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Sint Geertruid?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte kosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €280 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een instap-rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €830). Budget keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €100 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleur en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Sint Geertruid?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Sint Geertruid. Dan komt er een deskundige installateur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de zonwering op de juiste wijze monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is op zich ok, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6265

Plaats een reactie