Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kattendijke vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Kattendijke? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Tevens creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben de wereld aan diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien doorzoek je de geschatte kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Kattendijke en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-kattendijke

Zonnescherm laten plaatsen in Kattendijke

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Kattendijke via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Kattendijke en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De vakman plaatst het zonneschermen of de plissés zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of alles juist is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Kattendijke

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Kattendijke is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Verder geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele systemen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €375 t/m €2825. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire toepassingen.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Let op: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €850 – €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 tot wel €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Kattendijke is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen bedragen tussen de €250 tot €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Offerte voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties liggen zo tussen de €370 – €1450 voor rolluiken bestellen in Kattendijke.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De beste markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze beïnvloeden de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen liggen tussen de €690 t/m €1875.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Kattendijke: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €350 en €900. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen diverse varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €60,00 en €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kattendijke: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een knusse en brocante uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie onkosten van €115 tot +/- €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met prijsindicaties van €50 tot €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Kattendijke: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, hout, PVC, bamboe, aluminium. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een tarief van €85 tot zo’n €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. stof, aluminium, bamboe, hout, pvc. Geschikt voor grote ramen en passen perfect bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij zo’n €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Kattendijke in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij zo’n €400 en kunnen oplopen tot €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kattendijke zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, plissé hor, rolhor, hordeur, inzethor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten bij gemiddeld €67,5 en lopen op tot €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere opties: het type model, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna bieden wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kattendijke in april 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2200
Uitvalschermtot 5 meter breed€400 – €1375
Screenstot 400 cm breed€280 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1375
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €175
Lamellen150 x 100 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Kattendijke. In het volgende blokje bekijk je een toelichting op de grootste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, IKEA & Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Overige merken: Deponti, Husol, Bece, Novoferm, Toppoint, Weinor & Copaco, Lumenguard, Swela, Milano, Sunway, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Goes

Goedkope zonwering kopen in Kattendijke? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder bekijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook installateurs en winkels in s-Heer Arendskerke, Wilhelminadorp en Wolphaartsdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We delen nu de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Kattendijke?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Buitenscreens €215 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een normaal rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €810). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Kattendijke?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Kattendijke. In die situaties komt een ervaren expert die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het systeem fatsoenlijk installeren. Met deze klusservice profiteer je van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met slinger werkt prima, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4474

Plaats een reactie